Skip to main content

Δεκάδες νεκροί από τυφώνα στις Φιλιππίνες

Στους 76 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα «Conson» στις Φιλιππίνες, καθώς διασώστες ανέσυραν και άλλα θύματα από τη θάλασσα, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων μειώθηκε στους 72.
Στους 76 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα «Conson» στις Φιλιππίνες, καθώς διασώστες ανέσυραν και άλλα θύματα από τη θάλασσα, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων μειώθηκε στους 72. Εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί από τους αγνουμένους είναι νεκροί.

Η ακτοφυλακή και αεροσκάφη ερευνούν μία εβδομάδα μετά το πέρασμα του τυφώνα τις περιοχές που επλήγησαν.

Ο Ρελάν Ασουνσιόν, αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, δήλωσε ότι "η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται ακόμα, καθώς υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι".

Ο Κονσόν έπληξε τις Φιλιππίνες την 13η Ιουλίου, με σφοδρότητα που εξέπληξε τους μετεωρολόγους. Αρκετές ημέρες αργότερα, οι ζημιές που προκάλεσε ακόμα αποτιμώνται, ενώ 2.000 άνθρωποι παραμένουν άστεγοι και διαμένουν σε κέντρα έκτακτης ανάγκης.

Στην Κίνα, το - εξασθενημένο εν μέρει - φαινόμενο στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον δύο ανθρώπων, ενώ στο Βιετνάμ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 10 αγνοούνται.