Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ «ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (VIDEO)

Τη ρίψη του Σταυρού παρακολούθησαν εκατοντάδες Θεσσαλονικείς, κληρικοί αλλά και η πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία του τόπου.

Συνολικά 24 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας 17χρονος βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό, κατά τον καθαγιασμό των υδάτων, και να τιμήσουν την ημέρα των Θεοφανείων.

Τον Σταυρό τελικά έπιασε ο 35χρονος Μιχαήλ Αποστολίδης, φωνάζοντας «για τη Μακεδονία».

Ο κ. Αποστολίδης είναι τεχνικός υπολογιστών από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και βουτάει για τον Σταυρό από το 1995. Σημειώνεται ότι ο κ. Αποστολίδης είχε ξαναπιάσει τον Σταυρό μία ακόμη φορά στον Θερμαϊκό το 2017. Συνολικά, τον έχει πιάσει 15 φορές.

«Αψηφήσαμε το κρύο ξανά και κατεβήκαμε στον Θερμαϊκό όλοι. Για τη Μακεδονία τον έπιασα φέτος», τόνισε ο ίδιος σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «πάντα η χρονιά πάει πάρα πολύ καλά όταν πιάνεις τον Τίμιο Σταυρό»Τη ρίψη παρακολούθησαν εκατοντάδες Θεσσαλονικείς, κληρικοί αλλά και η πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία του τόπου.

«Καλή φώτιση σε όλους μας, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα μας από την κρίση, και να την οδηγήσουμε σε ασφαλές λιμάνι», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος πρόσθεσε ότι έυχεται καλή φώτιση και στην κυβέρνηση, παροτρύνοντάς τη να καταλάβει, όπως είπε, το λάθος της.

«Να σταματήσει να επιμένει στο λάθος της και να μην κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Το Φως των Θεοφανείων να λάμψει κάθε ιδιαίτερο πρόσωπο, να κοσμίσει τις καρδιές μας με αγάπη, αλληλλεγγύη, με δύναμη για να ανταπεξέλθουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας, προσωπικούς και εθνικούς», δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Η σημερινή τελετή είναι πολύ σημαντική ειδικά για τη χώρα μας που έχει τόσα πολλά νερά. Ας ελπίσουμε ότι το 2019 θα είναι καλύτερο από το 2018», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Νωρίτερα, με λαμπρότητα τελέστηκε η αρχιερατική θεία λειτουργία και η δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άνθιμου.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ