Skip to main content

Δεκαεπτά οι νεκροί της τραγωδίας στο Θρακικό Πέλαγος

Στους 17 έφτασαν πλέον οι νεκροί από την θαλάσσια τραγωδία που εκτυλίχτηκε στο Θρακικό Πέλαγος, πιθανόν την παραμονή της πρωτοχρονιάς, με θύματα νεαρούς παράνομους μετανάστες
Στους 17 έφτασαν πλέον οι νεκροί από τη θαλάσσια τραγωδία που εκτυλίχτηκε στο Θρακικό Πέλαγος, πιθανόν την παραμονή της πρωτοχρονιάς, με θύματα νεαρούς παράνομους μετανάστες. Σήμερα σκάφος του λιμενικού ειδοποιήθηκε από αλιευτικό και περισυνέλεξε πτώμα αγοριού ηλικίας 2 χρόνων περίπου, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Αλεξανδρούπολης.

Λίγο αργότερα περισυλλέγησαν από το Λιμενικό ακόμη τρία πτώματα, δύο στην περιοχή Απαλού και ένα στην περιοχή Μάκρης. Συνολικά στη θαλάσσια περιοχή του Έβρου και της Ροδόπης έχουν εκβραστεί τα πτώματα 12 ανδρών και τεσσάρων γυναικών νεαρής ηλικίας, καθώς και ενός παιδιού. Οι αρχές εκτιμούν ότι όλα τα πτώματα έχουν σχέση με το ίδιο τραγικό περιστατικό διακίνησης λαθρομεταναστών που συνέβη στα ανοιχτά του Θρακικού Πελάγους, στο τρίγωνο Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Θάσος, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι έρευνες για το ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλων πτωμάτων συνεχίζονται στην περιοχή, από την ξηρά και από τη θάλασσα.