Skip to main content

Δεκαπενταύγουστος-Β. Ελλάδα: Πληρότητες έως και 100% σε Airbnb στα νησιά - Πετάνε οι τιμές

Πως διαμορφώνεται η εικόνα στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου - Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων

Σχεδόν το 100% αγγίζουν οι προκρατήσεις στους νησιωτικούς προορισμούς που επιλέγουν οι Βορειοελλαδίτες για το Δεκαπενταύγουστο και πιο συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 13 έως 18 Αυγούστου , αποδεικνύοντας πως επιθυμούν να ταξιδέψουν και να χαρούν το καλοκαίρι λίγες ημέρες πριν αυτό μας αποχαιρετήσει.

Την ώρα που οι κρατήσεις έχουν χτυπήσει «κόκκινο», οι τιμές ανά διανυκτέρευση έχουν εκτοξευτεί στα ύψη καθώς οι ιδιοκτήτες τους ζητούν συχνά ποσά που …ζαλίζουν.

Δεν… πέφτει καρφίτσα

Τη χαρακτηριστική φράση «δεν έχουν απομείνει πολλοί χώροι, οπότε τώρα είναι μια καλή στιγμή να κάνετε κράτηση» θα διαβάσουν σε δημοφιλείς ιστοσελίδες εύρεσης καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης όσοι κάνουν αναζήτηση για τα τρία νησιά των Σποράδων. Είναι χαρακτηριστικό πως για το σύνολο των Σποράδων μόλις τέσσερα καταλύματα, εκ των οποίων το ένα σκάφος, είναι διαθέσιμα. Σημειώνεται πως στη Σκιάθο η δυναμικότητα σε Airbnb είναι 275 κατοικίες, ενώ στη Σκόπελο 371 κατοικίες.

Για μεζονέτα στη Σκόπελο τέσσερα άτομα θα καταβάλουν 188 ευρώ ανά βραδιά. Στα 410 ευρώ τη βραδιά νοικιάζεται βίλα στη Σκιάθο που μπορεί να υποδεχτεί μέχρι οκτώ άτομα. Για όσους λατρεύουν τη θάλασσα υπάρχει και η εναλλακτική της διαμονής σε σκάφος με την τιμή ανά διανυκτέρευση να αγγίζει τα 1.450 ευρώ.
Σε βίλα στην Αλόννησο οι 12 επισκέπτες που μπορεί να φιλοξενήσει θα κληθούν να καταβάλουν 2.880 ανά βραδιά.

Καρφίτσα δεν πέφτει στη Σαμοθράκη, με τη διαθεσιμότητα να είναι μηδενική

Σχεδόν αντίστοιχη είναι η εικόνα στη Θάσο όπου εμφανίζονται διαθέσιμα τρία καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Σε κατοικία στο Λιμένα που μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επισκέπτες η διανυκτέρευση αγγίζει τα 390 ευρώ ενώ σε διώροφη βίλα στον Πρίνο η τιμή για πέντε άτομα τη βραδιά είναι στα 209 ευρώ. Σε βίλα κοντά στον Ποτό η τιμή για πέντε άτομα διαμορφώνεται ανά βραδιά στα 178 ευρώ.

Μόλις τρία διαθέσιμα καταλύματα Airbnb εμφανίζονται στη Λήμνο με το κόστος ανά διανυκτέρευση σε ιδιωτικό δωμάτιο, για το εξεταζόμενο διάστημα να αγγίζει τα 250 ευρώ στη μία περίπτωση και 151 ευρώ στην άλλη, ενώ σε κατοικία που μπορεί να φιλοξενήσει έως 10 άτομα η τιμή τη βραδιά είναι στα 169 ευρώ.