Skip to main content

Δεκαπέντε ιστορίες από «Αληθινές Γυναίκες» που έζησαν τη βία στη σχέση τους

Το βιβλίο της Αρετής Χαρτοφύλακα φιλοξενεί τις αληθινές ιστορίες 15 γυναικών που υπέστησαν βία σε διάφορες μορφές, με την ίδια να στέκεται δίπλα τους.

«Όχι πάλι, όχι άλλη μία». Αυτή η φράση έχει εντυπωθεί στη σκέψη μας πολλές φορές ειδικά το τελευταίο διάστημα. Οι γυναικοκτονίες και τα περιστατικά βίας σε βάρος γυναικών είναι ένα πλήγμα διαχρονικό που δυστυχώς αντί να εξαλείφεται στη σύγχρονη κοινωνία, εξακολουθεί να αποτελεί μείζον ζήτημα.

Η εμφάνιση του κινήματος #metoo στη χώρα μας έδειξε μεταξύ άλλων πως οι γυναίκες χρειαζόμαστε συμμάχους για να σταθούμε δυνατές και να σπάσουμε την αλυσίδα της κακοποίησης, σε οποιαδήποτε μορφή.

Ηχηρό παρών στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας και έτοιμη να βοηθήσει όποια γυναίκα νιώθει ευάλωτη δηλώνει η Αρετή Χαρτοφύλακα, συγγραφέας του βιβλίου «Αληθινές Γυναίκες». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σήμερα, Πέμπτη στις 19:30 στο Electra Palace στη Θεσσαλονίκη.

Δεκαπέντε γυναίκες ανοίγουν την καρδιά τους, ψάχνοντας να βρουν τη λύτρωση και την ανακούφιση μετά τα δεινά που βίωσαν προερχόμενα από πρόσωπα που αγάπησαν.

Οι «Αληθινές γυναίκες» περιλαμβάνουν ιστορίες γενναίων προσώπων που υπέστησαν βία σε όλες τις εκδοχές, με την πρώτη να χρονολογείται το 1960 και την πιο πρόσφατη το 2020. Η κάθε μία γυναίκα περιγράφει τις στιγμές που τη γονάτισαν αλλά και αυτές που την ώθησαν να σταματήσει όλα αυτά που της προκαλούν πληγές, είτε είναι στο σώμα είτε στην ψυχή. Διότι τα σημάδια της βίας δεν είναι μόνο οι μελανιές, αλλά κυρίως αυτά που μαυρίζουν το μέσα μας.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Αρετής Χαρτοφύλακα στη Vwoman.gr