Skip to main content

Δεκαπέντε ληστείες τις πρώτες μέρες του 2010 στη Θεσσαλονίκη

Δεκαπέντε ληστείες σε ψιλικατζίδικα, εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, ακόμη και σε περαστικούς έχουν σημειωθεί από την πρώτη μέρα του χρόνου και μέχρι χθες.
Δεκαπέντε ληστείες σε ψιλικατζίδικα, εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, ακόμη και σε περαστικούς έχουν σημειωθεί στη Θεσσαλονίκη από την πρώτη μέρα του χρόνου και μέχρι χθες.

Οι πιο πολλές ληστείες ήταν ένοπλες, ενώ τις περισσότερες φορές οι ληστές χρησιμοποίησαν ακόμη και σωματική βία, για να αρπάξουν τη λεία τους.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων και η αυξημένη κίνηση στην αγορά λόγω των εορτών φαίνεται πως ήταν ιδανικά για τους επίδοξους ληστές που δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Στο μεταξύ, οι συνεχείς και αυξημένοι έλεγχοι της Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα δεν ήταν αποθαρρυντικοί για τους κακοποιούς. Μόνο για το δεύτερο εξάμηνο του 2009 η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος πραγματοποίησε στην Κεντρική Μακεδονία 45.000 ελέγχους, περίπου 10.000 περισσότερους σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2008. Την ίδια στιγμή, οι καταγεγραμμένες παραβάσεις για το διάστημα αυτό του 2009 αγγίζουν τις 750, ενώ το αντίστοιχο του 2008 ήταν λιγότερες κατά 30.