Skip to main content

Δεκτή έκανε την παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου ο Κοντονής

Η παραβίαση δικονομικών κανόνων όσον αφορά στη διαδικασία έκδοσης δικαστικών αποφάσεων υποβαθμίζει κατάφωρα τη Δικαιοσύνη είπε ο υπουργός.

Αποδεκτή έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής την παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Νικόλαος Σακελλαρίου.

Οπως επεσήμανε ο Στ. Κοντονής «η παραβίαση δικονομικών κανόνων όσον αφορά στη διαδικασία έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και δη η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου και των διαμειβόμενων σε κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεις, το οποίο θέτει στην επιστολή παραίτησής του και ο κ. Σακελλαρίου, υποβαθμίζει κατάφωρα τον θεσμό της Δικαιοσύνης και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Κοντονής καλεί τους δικαστικούς λειτουργούς «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα, περιφρουρώντας το κύρος του θεσμού που υπηρετούν και θωρακίζοντας με τη συμπεριφορά τους τους δικονομικούς κανόνες που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν απαρεγκλίτως».