Skip to main content

Δεκτή η προσφορά των 535 εκατ. ευρώ για την αγορά του ΔΕΣΦΑ

Η βελτιωμένη πρόταση κατατέθηκε από την κοινοπραξία των εταιρειών «Snam S.p.A.», «Enagás Internacional S.L.U.» και «Fluxys S.A.».

Τη βελτιωμένη οικονομική πρόταση ύψους 535 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, που κατέθεσε η κοινοπραξία των εταιρειών «Snam S.p.A.», «Enagás Internacional S.L.U.» και «Fluxys S.A.», απεδέχθησαν σήμερα ομόφωνα τα Διοικητικά Συμβούλια των ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ.

Η πρόταση αφορά το 31% του ΤΑΙΠΕΔ και το 35% των ΕΛΠΕ, με το Διοικητικό Συμβούλιο του τελευταίου να θέτει την απόφαση προς έγκριση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας στο προσεχές διάστημα.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στη συνέχεια στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε συμβατικά κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι ενήργησαν η Alantra Greece Corporate Advisors S.A. και η Alpha Bank A.E. και ως νομικοί σύμβουλοι η Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη και οι νομικές εταιρίες Clifford Chance LLP και Holman Fenwick Willan LLP.