Skip to main content

Δεμένο σκάφος πήρε νερά και έγειρε στο Πόρτο Κουφό- Καμία θαλάσσια ρύπανση

Στο σημείο έσπευσαν γερανοφόρο όχημα, το οποίο προέβη στην απάντληση των υδάτων και στην ασφαλή πρόσδεσή του, και δύτης που επιθεώρησε τα ύφαλα.

Για περιστατικό εισροής υδάτων και κλίση ιδιωτικού σκάφους, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στο λιμάνι Πόρτο Κουφό στη Χαλκιδική, ενημερώθηκε η λιμενική αρχή Νέου Μαρμαρά.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.), κενό επιβατών και φορτίου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας, για την απομάκρυνση του εν λόγω σκάφους και στο σημείο έσπευσαν γερανοφόρο όχημα, το οποίο προέβη στην απάντληση των υδάτων και στην ασφαλή πρόσδεσή του, καθώς και δύτης, όπου επιθεώρησε τα ύφαλα και δε διαπίστωσε εμφανείς ζημιές.

Κατόπιν ερευνών διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το Ι/Φ σκάφος ''SUGAR-ΧΡΙΣΤΙΝΑ'' Ν. Θεσσαλονίκης 1001 και ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού.

φωτογραφία αρχείου