Skip to main content

Δεμουρτζίδης: Αρνητική εξέλιξη με την επέκταση του μετρό δυτικά

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για μία αρνητική εξέλιξη προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό θα έπρεπε να ενημερώσει πρώτα τους δημάρχους.

Αντιδράσεις στον Δήμο Παύλου Μελά προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ν. Ταχιάου ότι δεν είναι ορατή η επέκταση του μετρό δυτικά (δείτε εδώ) με τον δήμαρχο Δ. Δεμουρτζίδη να χαρακτηρίζει τα λόγια του δυσάρεστη έκπληξη.

«Υπήρχε ένα κλίμα καλό βλέποντας ότι “έτρεχαν” τα έργα του μετρό, στις συναντήσεις με τον πρώην πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Γ. Μυλόπουλο δημιουργούταν η αίσθηση ότι μπορούμε να πάμε παραπέρα και ότι μέσα στο 2020 θα γίνονταν οι πρόδρομες εργασίες. Πιστεύαμε ότι υπάρχει μέλλον. Είχαν γίνει διαβουλεύσεις και μεταξύ των δημάρχων για μια κυκλική διαδρομή του μετρό που θα περνούσε από όλους τους δήμους. Ξαφνικά ακούμε τις δηλώσεις του Ν. Ταχιάου ότι “μετά το 2023 και βλέπουμε”» σημείωσε ο κ. Δεμουρτζίδης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία  αρνητική εξέλιξη προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό θα έπρεπε να ενημερώσει πρώτα τους δημάρχους και «να μη το μάθουμε από τα ΜΜΕ».

«Γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχε χρηματοδότηση αλλά ξέραμε ότι θα γίνουν πρόδρομες εργασίες και μετά θα αναζητούσαμε την χρηματοδότηση. Οι δηλώσεις του κ. Ταχιάου δείχνουν ότι θα δούμε τι θα σχεδιάσουμε μετά» επεσήμανε ακόμη σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε ο Ν.Ταχιάος περί έλλειψης χρηματοδότησης της επέκτασης δυτικά.

«Περιμένουμε τον κ. Ταχιάο να μας πει τι ισχύει. Γνωρίζαμε ότι για τη δυτική Θεσσαλονίκη είμαστε στα πρώτα βήματα αλλά ήταν ένα πρώτο βήμα που θεωρούσαμε ότι έγινε, ότι υπήρχε ένα σχεδιασμός. Τώρα μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχει ούτε αυτός, περιμένουμε να δούμε τι υπάρχει» κατέληξε.