Skip to main content

Δεν ανοίγει αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Αύριο αναμένεται να ψηφιστεί η ΚΥΑ και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όπως πέρυσι

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Αναστάσιος Τάγαρης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, προσθέτοντας πως αύριο αναμένεται να ψηφιστεί η ΚΥΑ και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όπως πέρυσι.

Αυτό σημαίνει ότι η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr  - όπου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις αιτήσεις τους – δεν ανοίξει αύριο Τρίτη, 4/12,  όπως είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας πριν από μία περίπου εβδομάδα.

Ο κ. Τάγαρης ανέφερε πως αναμένεται η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας πως η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά, προκειμένου να κάνουν αιτήσεις όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Μάλιστα συνέστησε σε όσους πολίτες είχαν πρόβλημα πέρυσι σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να πάνε στα ΚΕΠ να τα διορθώσουν τώρα και να μην περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως για τους συνταξιούχους άνω των 70 θα «τρέξει» αυτόματα η αίτηση για καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο αν δουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί, τότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να το λάβουν.

Ο κ. Τάγαρης διευκρίνισε ακόμη ότι όσοι έχουν φιλοξενούμενους, θα πρέπει να τους δώσουν τη συναίνεσή τους προκειμένου να κάνουν την αίτηση καθώς θα πρέπει να δοθούν τα στοιχεία τους.