Skip to main content

Δεν δέχθηκε τους πρώην συμβασιούχους της ΕΥΑΘ η Κ. Νοτοπούλου

Η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), μέσω συνεργατών της, τους ενημέρωσε ότι είχε φόρτο εργασίας και δεν μπορούσε να τους συναντήσει.

Φόρτο εργασίας επικαλέστηκε η νέα υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία δεν έκανε δεκτό το αίτημα των πρώην συμβασιούχων της ΕΥΑΘ Α.Ε. να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους.

Σήμερα το πρωί περίπου σαράντα πρώην συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Διοικητήριο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι παρά τις υποσχέσεις που έχουν λάβει κατά καιρούς από κυβερνητικά στελέχη για επιστροφή τους στην ΕΥΑΘ, αυτές δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Αντιπροσωπεία συμβασιούχων ζήτησε από την υφυπουργό να έχει μια ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί τους, προκειμένου να την ενημερώσουν για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη διευθέτηση της υπόθεσής τους.

Η υφυπουργός, μέσω συνεργατών της, τους ενημέρωσε ότι είχε φόρτο εργασίας και δεν μπορούσε να τους συναντήσει. Η στάση της κυρίας Νοτοπούλου προκάλεσε δυσαρέσκεια στους πρώην συμβασιούχους οι οποίοι βλέπουν τις κυβερνητικές υποσχέσεις που είχαν αποσπάσει τον περασμένο Απρίλιο, περί επιστροφής τους στην ΕΥΑΘ, να παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες.

Υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας είχε γίνει συνάντηση του τότε υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των πρώην συμβασιούχων προς τους οποίους είχε δοθεί η υπόσχεση ότι θα αναζητηθεί φόρμουλα προκειμένου να επιστρέψουν στην εταιρεία. Μάλιστα, ακολούθησαν αρκετές συναντήσεις στο υπουργείο στην Αθήνα προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη νομική φόρμουλα η οποία υπό μορφή τροπολογίας θα περνούσε στο νομοσχέδιο "Κλεισθένης Ι".

Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά και ο κ. Σκουρλέτης υποσχέθηκε στη συνέχεια η τροπολογία να περάσει σε κάποιο από τα επόμενα νομοσχέδια. Μετά την αποχώρηση του κ. Σκουρλέτη από την κυβέρνηση οι συμβασιούχοι αναζητούν επαφή με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, γι' αυτό και ζήτησαν τη σημερινή συνάντηση με την κ. Νοτοπούλου η οποία γνωρίζει το πρόβλημα.