Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019
x

ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ... ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μειωμένος άνω του 15% τις ημέρες του Πάσχα ο τζίρος των καταστημάτων στον νομό - «Δεν κουνιόταν φύλο στην αγορά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Μειωμένος σε ποσοστό άνω του 15% ήταν ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων στον νομό Θεσσαλονίκης τις ημέρες του Πάσχα, με τους καταναλωτές να εμφανίζονται «κάτι παραπάνω από κουμπωμένοι, εν όψει και των νέων μέτρων που έρχονται», όπως σημείωσε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ) Παντελής Φιλιππίδης, υπενθυμίζοντας ότι από σήμερα έως και τις 10 Μαϊου θα είναι σε ισχύ η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

«Δεν κουνιόταν φύλο στην αγορά στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και ήταν φυσικό», υπογράμμισε ο κ. Φιλιππίδης, προσθέτοντας: «Εάν δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο και βλέπεις το εισόδημά σου να μειώνεται διαρκώς και τις υποχρεώσεις σου να μεγεθύνονται κατακόρυφα, είναι επόμενο να περιορίσεις στο ελάχιστο τις αγορές σου σε καταναλωτικά είδη».

Παράλληλα εκτίμησε όττι «στο εξής οι επιχειρηματίες, είτε είναι μικροί, είτε μεγάλοι, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τρομακτικά προβλήματα» και πρόσθεσε: «το δυστύχημα μάλιστα είναι, ότι δεν φαίνεται φως στο τούνελ, αφού όχι μόνο δεν λαμβάνονται μέτρα για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος στην αγορά, αλλά αντίθετα επιβάλλονται διαρκώς καινούρια».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φιλιππίδης εξέφρασε φόβους, ότι στο επόμενο διάστημα θα πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα στην εμπορική αγορά της Θεσσαλονίκης.

Αναφορικά με το «πρόγραμμα των τεσσάρων τιμώμενων χωρών» που θα εφαρμόζεται κάθε χρόνο από τους Έλληνες εμπόρους και αφορά την έκπτωση 20% σε τουρίστες, φέτος από Ισραήλ, Τουρκία, Ρωσία και ΗΠΑ, ο κ. Φιλιππίδης επισήμανε ότι τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ξεκινά η διανομή των 20.000 ειδικών αυτοκόλλητων που θα αναρτήσουν στις βιτρίνες τους όσοι επιχειρηματίες εκφράσουν το ενδιαφέρον να το πράξουν. «Μέχρι στιγμής δεν είχαμε μεγάλη ζήτηση, αλλά πιστεύω ότι στο προσεχές διάστημα οι Έλληνες έμποροι θα σπεύσουν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αφού ξέρω ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας αξιοποιεί όλα και κάθε εργαλείο που του προσφέρεται» επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα είναι ανοικτό και ότι με αυτό μπορούν να συνδεθούν οποτεδήποτε το επιθυμούν οι επιχειρήσεις, ενώ η έκπτωση του 20%, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΕΣΘ, «είναι η κατώτατη για όσες συνδεθούν, αλλά δεν είναι περιοριστική». «Όσοι νομίζουν ότι μπορούν, ας δώσουν μεγαλύτερες εκπτώσεις» σημείωσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ