Skip to main content

«Δεν επανεξετάζουμε τη συμφωνία με την ΕΕ»

Η κυβέρνηση δεν συζητά για καμία επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας των Βρυξελλών, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσφέροντας παράλληλα πλήρη κάλυψη στο Γ. Αρσένη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται
Η κυβέρνηση δεν συζητά για καμία επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας των Βρυξελλών, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσφέροντας παράλληλα πλήρη κάλυψη στο Γ. Αρσένη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στις «διαρροές» στα ξένα μέσα πληροφοριών για την ελληνική οικονομία. «Όποιος διακινεί τέτοιου είδους πληροφορίες εξυπηρετεί με τον τρόπο του τα χειρότερα συμφέροντα για όλους μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής.

Πρόσθεσε ότι ειδικά ο κ. Αρσένης «είναι μια προσωπικότητα που έχει προσφέρει στον τόπο, ένας άνθρωπος δημοκρατικός που για πολλά χρόνια είχε στα χέρια του το τιμόνι της οικονομίας και η προσφορά του είναι αναγνωρίσιμη σε όλα τα επίπεδα».

«Το να στοχοποιούμε έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με τις φήμες οι οποίες υποτίθεται δικαιολογούν όλες αυτές τις ιστορίες τον τελευταίο καιρό, το θεωρούμε απαράδεκτο από κάθε άποψη», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Για λόγους φτηνού εντυπωσιασμού μπορεί ο οποιοσδήποτε να στοχοποιηθεί για οποιοδήποτε λόγο», πρόσθεσε και τόνισε πως «η στοχοποίηση είναι συγκεκριμένη και απορρίπτεται από την κυβέρνηση μετά βδελυγμίας».

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε πως προς το παρόν η χώρα δεν χρειάζεται την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. «Πορευόμαστε, όπως προγραμματίζουμε, από εκεί και πέρα είναι θέμα της ΕΕ και όσων αποφάσισαν πολύ θετικά για εμάς την ύπαρξη αυτού του μηχανισμού, να προσδιορίσουν και τους όρους ενεργοποίησης», συμπλήρωσε.

Είπε ακόμα ότι η ΕΕ δημιουργεί ένα δίχτυ ασφαλείας γύρω από τις χώρες που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα, καθώς επίσης και πως η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε ένα πεδίο που είναι διαχειρίσιμο.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η χώρα ανακτά διεθνώς τη χαμένη αξιοπιστία της, κάτι που, όπως είπε, «φαίνεται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις των εταίρων μας, με τον πιο επίσημο τρόπο και σίγουρα όχι μέσω δήθεν δηλώσεων, φημολογιών, ανωνυμίας και διαρροών».

«Εμείς δεν χρειαζόμαστε ούτε ενεργοποίηση ούτε συγκεκριμενοποίηση, αυτή τη στιγμή, κανενός μηχανισμού», είπε ο κ. Πεταλωτής και εξήγησε ότι «δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε καμία πρωτοβουλία αυτή τη στιγμή».

«Ακούμε για άνοδο των σπρεντ, δεν χρειάστηκε όμως ευτυχώς να χρησιμοποιήσουμε δανεισμό αυτές τις μέρες, ελπίζουμε και προσδοκούμε βάσιμα ότι θα δανειστούμε, όταν χρειαστεί, με καλύτερους όρους, έχοντας αυτό το δίχτυ ασφαλείας», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Πεταλωτής διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια μικρού ανασχηματισμού αλλά και τα περί προβλήματος αναχρηματοδότησης του χρέους και τόνισε ότι ο δανεισμός μας είναι άκρως εγγυημένος.