Skip to main content

«Δεν ήθελα να ανατιναχθώ» φέρεται να είπε ο Aμπντεσλάμ

Ο εγκέφαλος του μακελειού στο Παρίσι κρυβόταν επί τέσσερις μήνες στις Βρυξέλλες, μέχρι που τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη από τη βελγική αστυνομία

Τα λόγια του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του «εγκεφάλου» της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, μεταφέρει ο αδελφός του, ο οποίος τον επισκέφθηκε στην φυλακή προτού εκδοθεί στη Γαλλία.

Σύμφωνα με όσα είπε, ο Αμπντεσλάμ επέλεξε να μην ανατιναχθεί εκείνη την μοιραία νύχτα στο Παρίσι, στη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος Αμπντεσλάμ κρυβόταν επί τέσσερις μήνες στις Βρυξέλλες, μέχρι που τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη από τη βελγική αστυνομία.

Πριν από λίγες μέρες έγινε δεκτό το αίτημα του Παρισιού να εκδοθεί στη Γαλλία.

Ο αδελφός του, ο οποίος τον επισκέφθηκε στη φυλακή της Μπριζ, είπε ακόμα ότι ο Σαλάχ ήθελε να εκδοθεί στη Γαλλία, καθώς είναι «υπόλογος στους Γάλλους και όχι στους Βέλγους», σαφέστατη αναφορά στο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο και το Μετρό των Βρυξελλών.

Πάντως, οι βελγικές αρχές υποστηρίχουν ότι ο 26χρονος είχε σχέσεις με τουλάχιστον δύο από τους δράστες του μακελειού στη χώρα.