Skip to main content

Προκηρύσσει διαγωνισμό για το αποτεφρωτήριο στη Σίνδο ο Μπουτάρης

Ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την αγορά οικοπέδου για το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών στην περιοχή της Σίνδου.

Επιμένει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην περιοχή της Σίνδου, παρά τις αντιδράσεις του δημάρχου Δέλτα.

Ο κ. Μπουτάρης απέφυγε να σχολιάσει την σημερινή αντίδραση του δημάρχου Ευθύμη Φωτόπουλου και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την αγορά οικοπέδου στο οποίο θα αναγερθεί το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών. «Εμείς προχωράμε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για έναν χώρο, ο οποίος θα πληρεί τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τον νόμο» σημείωσε, αποφεύγοντας να αναφέρει από πού ο δήμος θα αναζητήσει χρήματα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπουτάρης υπενθύμισε ότι τα αέρια απόβλητα ενός αποτεφρωτηρίου είναι λιγότερα επικίνδυνα από εκείνα ενός τζακιού σε σπίτι.

Νωρίτερα σήμερα ο δήμαρχος Δέλτα Ευθύμης Φωτόπουλος με ανακοίνωσή του είχε καλέσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να ψάξει αλλού για οικόπεδο. Ο κ. Φωτόπουλος έκανε λόγο για « αυθαιρεσία και έλλειψη σεβασμού προς την τοπική κοινωνία».