Skip to main content

Δεν κάνω πίσω, δηλώνει ο Μπαρμπουνάκης

«Δεν κάνω πίσω», είπε για ακόμη μια φορά ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και δήλωσε πάλι παρών για την υποψηφιότητα του για τον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης.
της Χρύσας Κυριακού


«Δεν κάνω πίσω» είπε για ακόμη μια φορά ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και δήλωσε πάλι παρών για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μπαρμπουνάκης είπε ότι θα αποσύρει την υποψηφιότητά του μόνο αν διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Ο ίδιος τόνισε ότι η παράταξη του «Κίνηση πολιτών - πρώτα η πόλη μας» δεν συμμετέχει στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερη Κυριακή, θα στηρίξει όποιον υποψήφιο από το χώρο της αριστεράς.

Η συνέντευξη Τύπου έγινε με αφορμή τον ένα μήνα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον κεντρικό δήμο, για την οποία σημείωσε ότι η ανταπόκριση των συμπολιτών του ήταν εντυπωσιακή, ενώ πρόσθεσε ότι στην παράταξη του έχουν ενταχθεί ισχυρές δυνάμεις που αποτελούν δυναμική για την πολιτική αλλαγή μετά από 24 χρόνια στο δήμο.

«Το ΠΑΣΟΚ αγωνιά για την αλλαγή στην πόλη», υπογράμμισε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

Αναφέρθηκε παράλληλα στις προτάσεις της κίνησης για τη σχολική στέγη και δεσμεύτηκε ότι ως μελλοντική διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης θα δημιουργήσει χωριστή διεύθυνση σχολικής στέγης και ειδική αντιδημαρχία αποκλειστικά για αυτό το θέμα.

«Ο Οργανισμός των σχολικών κτιρίων του δήμου Θεσσαλονίκης έχει στη διάθεσή του 40 εκατομμύρια ευρώ για απαλλοτριώσεις που δεν αξιοποιούνται, γιατί δεν είναι έτοιμες οι μελέτες», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δήλωσε ότι η παράταξή του θα ξεκινήσει επαφές με φορείς της Θεσσαλονίκης από αύριο, οπότε και έχει συνάντηση με το προεδρείο της Helexpo - ΔΕΘ στις 12 το μεσημέρι.