Skip to main content

Δεν καταργούνται οι παρελάσεις στο εξωτερικό

Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των παρελάσεων στις εθνικές επετείους στο εξωτερικό, αλλά θα περικοπούν οι πόροι για δεξιώσεις σε πρεσβείες και προξενικές αρχές στο εξωτερικό, διευκρίνισε ο υφυπουργός Εξω
Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των παρελάσεων στις εθνικές επετείους στο εξωτερικό, αλλά θα περικοπούν οι πόροι για δεξιώσεις σε πρεσβείες και προξενικές αρχές στο εξωτερικό, διευκρίνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αθανάσιου Πλεύρη.

Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, το κονδύλι για τις δαπάνες αυτές των πρεσβειών στο εξωτερικό ανέρχεται στο 1.300.000 ευρώ και η κυβέρνηση θεωρεί υπερβολικό να διατίθεται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, την ίδια ώρα που η χώρα περνάει μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο και κάνει προσπάθεια να πείσει για τη σοβαρότητα της και τη συνέπειά της.

Από την πλευρά του, ο κ. Πλεύρης εξέφρασε την αντίθεσή του για την περικοπή ενός συμβολικού ποσού, όπως είπε, και πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις αυτές των διπλωματικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό είναι μια ευκαιρία να προάγουμε το εθνικό συμφέρον και να εξηγήσουμε, ιδιαίτερα τώρα, για ποιο λόγο βάλλεται η χώρα μας.