Τετάρτη 21 Απριλίου 2021
x

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΤ1 ΚΑΙ "ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"

Το δ.σ. της ΕΡΤ, μετά από ειδική μελέτη, ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΡΤ ΑΕ.

Δεν κλείνουν ΕΤ 1 και «Ραδιοτηλεόραση», σύμφωνα με απόφαση του δ.σ. της ΕΡΤ, που μετά από ειδική μελέτη, ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΡΤ ΑΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μελέτη:

-Η ΝΕΤ παραμένει το κυρίως ενημερωτικό κανάλι. Ο κορμός και οι ζώνες του προγράμματος καθορίζονται από τα δελτία ειδήσεων και τις βασικές ενημερωτικές εκπομπές, ενώ το πρόγραμμα θα συμπληρώνουν κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

-Η ΕΤ3 διατηρεί το χαρακτήρα της, αναδεικνύοντας, μέσα από το πρόγραμμά της, τις ανάγκες, τις δράσεις, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Το πρόγραμμά της εμπλουτίζεται περαιτέρω με αθλητικό πρόγραμμα.

-Η ΕΤ1 παραμένει κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες, παιδικό πρόγραμμα, ντοκιμαντέρ και εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος. Η ΕΡΤ, εντάσσει στη δυναμική του προγράμματος της ΕΤ1 και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Δημόσια Τηλεόραση και στα 'Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, και οι οποίες παρέχονταν από το Πρίσμα+.

-Το ψηφιακό κανάλι σινεσπόρ μετατρέπεται σε δορυφορικό.

Επιπρόσθετα, εγκρίθηκε το σχέδιο αλλαγών και βελτιώσεων στη λειτουργία των 19 Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της εταιρείας. Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ο εξορθολογισμός λειτουργίας και υπηρεσιών ανά περιφέρεια, η καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού, αναβαθμισμένο πρόγραμμα, περαιτέρω άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες, αποδοτικότερος διοικητικός έλεγχος και η μετονομασία όλων των «Περιφερειακών Σταθμών Ε.ΡΑ.» σε «Περιφερειακούς Σταθμούς ΕΡΤ».

Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση λειτουργίας και ο εκσυγχρονισμός του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», με εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και βελτίωση του περιεχομένου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ