Skip to main content

Με τροπολογία στο παρά πέντε γλυτώνει το λουκέτο η TV 100

Με τροπολογία που εισήγαγε η κυβέρνηση, οι δημοτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί θα συνεχίζουν να λειτουργούν ως σχήματα δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από φορείς και βουλευτές της Θεσσαλονίκης για το νομοσχέδιο που οδηγούσε ολοταχώς τη Δημοτική Τηλεόραση της πόλης στη «σίγαση», η κυβέρνηση αποφάσισε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, λίγες ώρες πριν την ψήφισή του, να εισάγει τροπολογία, με την οποία εξαιρείται η μετατροπή των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, από επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, σε ανώνυμες εταιρείες.

Μάλιστα, με ανάρτησή του στο Facebook ο διευθυντής ενημέρωσης της TV 100, Φίλιος Στάγκος, τονίζει πως με την απόφαση αυτή «διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του καναλιού και ανοίγονται προοπτικές για την περαιτέρω ενδυνάμωση της».

Επιπλέον, ο κ. Στάγκος ευχαρίστησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και Σωκράτη Φάμελο για τη συνδρομή τους στον «αγώνα (...) ώστε να διορθωθεί η άστοχη αρχική διατύπωση του υπό ψήφιση νόμου».

Δείτε την τροπολογία:

Αναλυτικά η ανάρτηση του Φ. Στάγκου:

«Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και από εδώ όλες και όλους που στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, εξέφρασαν τη εμπιστοσύνη τους στη Δημοτικη Τηλεόραση Θεσσαλονικης (TV100) και διατράνωσαν την πίστη τους στο δημόσιο χαρακτήρα και στις αρχές και αξίες που υπηρετεί.

Χάρη στην ομόθυμη στήριξη όλων ανεξαιρέτως των τοπικών παραγόντων, των βουλετών του νόμου και με την επιτυχημένη συνεργασία των νομικών συμβούλων της ΔΕΠΘΕ, της ΕΣΗΕΜΘ και της ΓΓ Τύπου, εισάγεται τροπολογία με την οποία διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της TV100 και ανοίγονται προοπτικές για την περαιτέρω ενδυνάμωση της.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλω στους βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Σωκράτη Φαμελο οι οποίοι έδωσαν τον δικό τους αγώνα μέσα στην κυβερνώσα παράταξη ώστε να διορθωθεί η άστοχη αρχική διατύπωση του υπό ψήφιση νόμου».