Skip to main content

Δεν... κρατιέται ο Ερντογάν για τον βαλλιστικό πύραυλο Tayfun: «Θα έρθει και συνέχεια»

Αιχμηρός όσον αφορά τις αντιδράσεις στην Ελλάδα για τη δοκιμή του πυραύλου υπήρξε ο Τούρκος πρόεδρος. «Έρχονται οι τρελοί Τούρκοι»

Στην αντίδραση που υπήρξε στη χώρα μας για τη δοκιμή του πρώτου τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τα εγκαίνια του εργοστασίου παραγωγής του τουρκικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου TOGG, τα οποία μονοπωλούν το ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου σήμερα.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, μιλώντας γενικότερα στην τουρκική βιομηχανία, ο Ερντογάν αναρωτήθηκε ρητορικά: «Υπάρχει έστω κι ένας που δεν είναι υπερήφανος που βλέπει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Akinci Βaraktar, όπως και τον πύραυλο Tayfun;».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις αντιδράσεις στη χώρα μας για τον πρώτο τουρκικό βαλλιστικό πύραυλο.

«Μόλις εκτοξεύθηκαν οι πύραυλοι Tayfun, τι έκανε ο Έλληνας; Αμέσως μπήκε στην επικαιρότητα των εφημερίδων και των τηλεοπτικών τους δικτύων. Περιμένετε, θα έρθει και η συνέχεια του, θα ακολουθήσουν κι άλλα», σημείωσε.

Τέλος, είπε: «Όταν θα δουν στους δρόμους της Ευρώπης το ηλεκτρικό αυτοκίνητο TOGG, τότε θα πανικοβληθούν. Θα πουν “έρχονται οι τρελοί Τούρκοι”».