Skip to main content

Καμία οδός «Τόλη Βοσκόπουλου» στη Θεσσαλονίκη - Τι πραγματικά συνέβη

Έκφραση αγάπης από θαυμαστή του εκλιπόντος τραγουδιστή και όχι ονοματοδοσία σε ένα χωριό, στο Πρόχωμα, όπου οι δρόμοι δεν έχουν καν... ονόματα

Καμία οδός δεν μετανομάστηκε στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης ως «Τόλη Βοσκόπουλου», όπως λανθασμένα μεταδόθηκε χθες στο διαδίκτυο και την τηλεόραση.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία πρωτοβουλία ενός μεγάλου θαυμαστή του Τόλη Βοσκόπουλου ο οποίος έβαλε την πινακίδα και τη φωτογραφία για να εκφράσει την αγάπη του στον σπουδαίο τραγουδιστή που έφυγε από τη ζωή πριν από έναν χρόνο.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε μιλώντας στη Voria.gr η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προχώματος Αφροδίτη Αβραμίδου, σημειώνοντας ότι στο μικρό χωριό που ανήκει διοικητικά στον δήμο Χαλκηδόνος δεν υπάρχουν καν οδοί, κάτι που συμβαίνει σε αρκετά χωριά της ελληνικής περιφέρειας.

Όπως επισημαίνει η ίδια, τη σιδερένια πινακίδα που αναγράφει «οδός Τόλη Βοσκόπουλου» και τη φωτογραφία του τραγουδιστή τοποθέτησε έξω από το σπίτι του, που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού από την πλευρά των Κουφαλίων, ο εν λόγω μεγάλος θαυμαστής του «πρίγκιπα» του ελληνικού τραγουδιού. «Ο άνδρας αυτός ίσως είναι ο μεγαλύτερος φαν του Τόλη Βοσκόπουλου στην Ελλάδα, μάλιστα έχει τεράστιες φωτογραφίες του, ως κορνίζες, μέσα στο σπίτι του», συμπληρώνει στη Voria.gr η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.

Επιπλέον, η κ. Αβραμίδου αναφέρει πως και ακόμα και αν υπήρχαν οδοί στο Πρόχωμα, απαιτείται μία συγκεκριμένα -και όχι τόσο σύντομη- διαδικασία για να αλλάξει το όνομα μίας οδού.

«Στο Πρόχωμα αγαπάμε τον Τόλη Βοσκόπουλο αλλά να ονομάσουμε μία οδό όταν δεν υπάρχουν καν οδοί στο χωριό, απλά δεν γίνεται», καταλήγει η Αφροδίτη Αβραμίδου.

Σημειώνεται ότι χθες η σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου, Άντζελα Γκερέκου, δημοσίευσε στα social media μία φωτογραφία με την ταμπέλα του θαυμαστή του από τη Θεσσαλονίκη, αναγράφοντας «κάπου στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη. Η αγάπη του κόσμου είναι ανεξάντλητη. Εξωτερικεύεται με κάθε τρόπο. Έτσι είναι ο απλός κόσμος σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την ομογένεια που λάτρεψαν και λατρεύουν τον Τόλη. Γιατί και εκείνος τους έδωσε την ψυχή του. Και αυτή η αγάπη είναι πάνω από κάθε άλλη αναγνώριση».