Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία εργαζομένων του ΟΑΣΘ για Συλλογική Σύμβαση και επιδόματα

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη εφαρμογή της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας αλλά και για τη μη καταβολή επιδομάτων.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ επί της οδού Παπαναστασίου, ενώ παράλληλα έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας, η οποία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης - Χωρίς προσωπικό ασφαλείας η στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ - Κανένα λεωφορείο στους δρόμους

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη εφαρμογή της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την ώρα που υπήρξε η συμφωνία με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Nωρίτερα, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ.

Ο Γιάννης Δήμκας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, δηλώνει ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η μη υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, που όπως λέει, εδώ και 3 μήνες πηγαινοέρχεται στα υπουργεία, αλλά και το γεγονός ότι εχθές οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν τη μισθοδοσία του Μαρτίου, με κομμένα τα επιδόματα για τα ανθυγιεινά και των θέσεων ευθύνης. «Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ημέρες γιορτών, με όλη αυτή την ακρίβεια, οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πήραν δώρο αλλά μας έκοψαν και τα επιδόματα, γιατί κανένας δεν φρόντισε τα τελευταία 5 χρόνια να βγει η κοινή υπουργική απόφαση που τα καθορίζει».

Αναφορικά με τη συλλογική σύμβαση ανέφερε ότι από όσο ο ίδιος γνωρίζει είναι προς έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ανάλογα και με τις εξελίξεις θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Πιθανόν να ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της Παπαναστασίου.