Skip to main content

Δεν πραγματοποιείται το Αντάμωμα Σαρακατσαναίων μετά από 40 χρόνια

«Πειθαρχημένοι θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε και πάλι τις ρίζες μας», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία.

Το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, ένα από τα κορυφαία γεγονότα της πολιτιστικής παράδοσης της χώρας, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το φετινό αντάμωμα θα είχε πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς θα συμπληρώνονταν 40 Ανταμώματα.

«Παρόλο που σήμερα στο ταραγμένο κόσμο μας χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ λόγους να αισιοδοξούμε , οι νέες συνθήκες που βιώνουμε απαιτούν τον επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων και ενεργειών», αναφέφει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( Π.Ο.Σ.Σ.).

«Κρατάμε στιγμές ανεξίτηλα χαραγμένες στη ψύχη και στο πνεύμα όλων μας , από τα 39 Ανταμώματα μας που προηγήθηκαν αλλά τώρα με  "πόνο ψυχής"  αναγκαζόμαστε να ματαιώσουμε αυτή τη μεγάλη γιορτή μας.

Ακολουθούμε πίστα τις οδηγίες των αρμοδίων , σεβόμαστε τις ανάγκες της χώρας μας , χωρίς να χάσουμε την ευγένεια μας , την αλληλεγγύη μας ,το πολιτισμό μας.

Στεκόμαστε έτσι στο ύψος των περιστάσεων με λογική , με γνώση ,με σύνεση και υπερηφάνεια , δίνοντας περιεχόμενο πατριωτισμού.

Όλοι μαζί ενωμένοι , πειθαρχημένοι θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε και πάλι τις ρίζες μας , με ένα μοναδικό Αντάμωμα, όπως μόνον εμείς ξέρουμε.

Μπορούμε να ελπίζουμε πως η μεγάλη δοκιμασία της ανθρωπότητας θα οδηγήσει βαθμιαία σε μια ευρύτερη μεταλλαγή των αξιακών προτύπων.

Πράττουμε τα αυτονόητα για την ΕΛΛΑΔΑ που όλοι θέλουμε», λέει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.