Skip to main content

Αιχμές Ψωμιάδη για Ταχιάο: Άλλοι έλεγαν τη ΝΔ «ακροδεξιό μόρφωμα»...

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη μη πρόσκλησή του στη σύσκεψη της ΝΔ Θεσσαλονίκης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε στην ευρεία κομματική σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Μάλιστα άφησε σαφείς αιχμές κατά του επίσης υποψηφίου δημάρχου, Νίκου Ταχιάου, που αποτελεί την επιλογή της Πειραιώς για τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι «κάποιοι (...) χαρακτήριζαν τη ΝΔ "ακροδεξιό μόρφωμα" και στήριξαν, με κάθε τρόπο, την εκλογή του Μπουτάρη».

Καταλήγοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε: «έχουμε να πούμε, ακόμη, πολλά…»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ψωμιάδη:

«Πληροφορούμαι από τα ΜΜΕ, πως την προσεχή Δευτέρα 14/1 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ευρεία κομματική σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, με παρόντες βουλευτές, πρώην βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής κ.α.

Μετά από 14 χρόνια ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και 10 χρόνια ως Νομάρχης Θεσσαλονίκης και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ενεργό μέλος της ΝΔ έχοντας ανανεώσει την κάρτα μου ως το 2021, περίμενα το αυτονόητο, να κληθώ σε αυτή την κομματική συνάντηση.  Δυστυχώς καμία πρόσκληση δεν έφτασε στο γραφείο μου.

Επειδή κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία έχουν πάθει το σύνδρομο Αυγενάκη, έχουν ασθενή μνήμη, τους υπενθυμίζω δήλωση του νυν Αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, στις 27 Οκτωβρίου 2015.

Γιατί το παρελθόν, όσο και αν θέλουν, δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται… Εγώ είχα την τιμή να είμαι στις επάλξεις, μπροστάρης σε κάθε αγώνα, προσέφερα νίκες στη μεγάλη κεντροδεξιά, λαϊκή παράταξη.

Άλλοι μπαινόβγαιναν στο κόμμα, υποστήριζαν «αντάρτες» Περιφερειάρχες, χαρακτήριζαν τη ΝΔ «ακροδεξιό μόρφωμα» στήριξαν, με κάθε τρόπο, την εκλογή του Μπουτάρη, κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα της παράταξης.

Κανείς δεν ξεχνά, τίποτα δε ξεχνιέται. Έχουμε να πούμε, ακόμη, πολλά…»