Skip to main content

Δεν ψηφίστηκε η τροπολογία, παραμένει η «θηλιά» των χρεών στον Ηρακλή

Παρά τις πιέσεις κυβερνητικών βουλευτών της Θεσσαλονίκης - Τι πρέπει να γίνει για να προχωρήσει η διαδικασία ψήφισης της σωτήριας τροπολογίας

Ούτε εχθές ψηφίστηκε η τροπολογία που θα έδινε ανάσα ζωής στον Ηρακλή, μία λύση, δηλαδή, στις οφειλές που κληρονόμησε η διοίκηση του Τομ Παπαδόπουλου από την καταστροφική προηγούμενη, αυτήν του Σπύρου Παπαθανασάκη.

Δεν ήταν λίγες οι πιέσεις των βουλευτών της κυβέρνησης από τη Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε η σωτήρια για τους «κυανόλευκους» τροπολιγία να ψηφιστεί, ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξανδρος Χαρίτσης, δήλωσε ότι πρώτα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση το υπουργείο Οικονομικών και εν συνεχεία να προχωρήσει η διαδικασία για την ψήφιση της τροπολογίας. Ο υπουργός δεσμεύθηκε, παράλληλα, ότι η τροπολογία θα ενσωματωθεί στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε διάστημα τουλάχιστον δύο-τριών εβδομάδων.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει φέρει αναβρασμό στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο, καθώς παραμένει αβέβαιο το πότε θα υπάρξει στην υπόθεση... λευκός καπνός.