Skip to main content

Δεν τα βρήκαν Ευθυμιάδης - Μπουτάρης

Αποχωρεί από τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, αφήνοντας αιχμές εναντίον του επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη».
της Χρύσας Κυριακού

Δεν προχώρησαν σε συνεργασία ο υποψήφιος του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ευθυμιάδης, με τον επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννη Μπουτάρη, μετά από 20 ημέρες διαβούλευσης. Έτσι την αποχώρησή του από τη μάχη για τον κεντρικό δήμο αποφάσισε ο Ν. Ευθυμιάδης, ο οποίος και άφησε αιχμές εναντίον του πράσινου εκλεκτού.

«Συναντήθηκα με τον Γ. Μπουτάρη και δεν υπήρξε ώσμωση. Επί 20 ημέρες δεν υπήρξε πραγματική βούληση για συνεργασία από την πλευρά της «Πρωτοβουλίας» και δεν επετεύχθη κάποια συμφωνία, χωρίς να φέρω φυσικά την ευθύνη», ανέφερε ο κ. Ευθυμιάδης, λέγοντας ότι υπήρξε κάποιο δείγμα αλαζονείας από την «Πρωτοβουλία» μετά τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ήταν ανοιχτός σε ενδεχόμενη συνεργασία, καθώς αυτοσκοπός του δεν είναι να γίνει δήμαρχος, αλλά να προσφέρει στην πόλη, ένα μήνυμα όπως λέει ο ίδιος το οποίο δεν έλαβε η παράταξη του κ. Μπουτάρη.

«Ήταν λάθος της «Πρωτοβουλίας» να μην θέλει να αξιοποιήσει τις υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης και η συνεργασία μας δεν προχώρησε για το λόγο ότι δεν πήραν το μήνυμα ότι αυτό πρέπει να κάνουν», υπογράμμισε ο κ. Ευθυμιάδης και συνέχισε: «Επιδίωξα να είμαι στο ψηφοδέλτιο του Μπουτάρη, αλλά δεν το ήθελαν. Δεν με ενόχλησε ποτέ να γίνω από δήμαρχος κλητήρας».

Παράλληλα, ο κ. Ευθυμιάδης γνωστοποίησε και την απόφασή του να αποχωρήσει από την κούρσα διαδοχής για το δήμο Θεσσαλονίκης μετά και από αυτήν την εξέλιξη, σημειώνοντας ότι δεν κρατά κακία σε κανέναν.

«Η κίνηση μας «Η πόλη μπροστά» αποχωρεί από τη μάχη των δημοτικών εκλογών, χωρίς να σημαίνει ότι ακυρώνεται η δράση μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευθυμιάδης.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Μπουτάρη, ο ίδιος σημείωσε ότι πρόκειται για υπέρβαση του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν αποτελεί μια καθαρά κομματική υποψηφιότητα. Ερωτηθείς για το ποια από τις παρατάξεις που θα διεκδικήσουν το δήμο θα στηρίξει, απάντησε ότι: «Δεν είμαι γεννημένος πολιτικός και δεν πιστεύω ότι μπορώ να δώσω γραμμή για κάτι τέτοιο. Θα στηρίξω όποιον φέρει την αλλαγή στην πόλη. Ο νοών νοείτο». Έσπευσε δε να συμπληρώσει ότι: «θα κρίνω τον Γιάννη Μπουτάρη και μετά θα αποφασίσω, αν θα τον στηρίξω».