Skip to main content

«Δεν θα εκδοθούν ευρωομόλογα»

Σκληρή κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό», τόνισε ο Παπακωνσταντίνου
Σκληρή κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγων, υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή η χώρα δεν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο θέμα, καθώς θα έστελνε λανθασμένο μήνυμα ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας άσκησε σφοδρή επίθεση κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων, για έλλειψη θάρρους να προχωρήσει σε ρήξεις, αλλά και για επικοινωνιακά παιχνίδια με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Ο ελληνικός λαός σάς έδωσε μια σαφή λαϊκή εντολή να επιχειρήσετε να εφαρμόσετε ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο απ’ αυτό που εφάρμοζε όλα τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και εσείς μεταφράζετε αυτή την εντολή ως εντολή για τη δημιουργία ενός μεγάλου συντηρητικού πολιτικού συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά και με τις ακραίες συντηρητικές φωνές του κ. Καρατζαφέρη», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν «τολμάει» να τα βάλει με τους τραπεζίτες. «Δεν έχετε τα κότσια γι’ αυτές τις ρήξεις», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κακό αλισβερίσι με οικονομία και μεταναστευτικό. «Είναι κακό αλισβερίσι να θέλετε την συναίνεση του κ. Σαμαρά στην οικονομία και μετά να υποχωρείτε στο μεταναστευτικό».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «απέναντι σε αυτόν τον μεγάλο πολιτικό συντηρητικό συνασπισμό θα υπάρξει πολύ σύντομα ένας μεγάλος κοινωνικός συνασπισμός που θα διεκδικήσει να αποτραπεί μια πολιτική που ισοπεδώνει κοινωνικά δικαιώματα, κατακτήσεις δεκαετιών και πηγαίνει την ελληνική κοινωνία πάρα πολύ πίσω».