Skip to main content

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Καλαφάτης

Ανακοίνωσε την απόφασή του σε έκτακτη σύσκεψη των «Εντάξει» - Θέτει εκτός συνδυασμού τον Κυριζίδη ο οποίος ανακοινώνει τη Δευτέρα την υποψηφιότητά του

Έκτακτη σύσκεψη νωρίς το πρωί του Σαββάτου έκανε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης «Εντάξει», υπό την προεδρία του επικεφαλής Σταύρου Καλαφάτη, η οποία έγινε στο πολιτικό γραφείο του. Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη ο κ. Καλαφάτης ανακοίνωσε στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του πως αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2019. Ωστόσο, θα συνεχίσει να παραμένει επικεφαλής της παράταξης έως το τέλος της θητείας.

Στη σύσκεψη ήταν σχεδόν όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας και σε αυτήν εξετάστηκε το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στον δήμο μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Ειδικότερα, συζητήθηκε το επεισόδιο σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη στις 19 Μαΐου, καθώς και το μετέπειτα «χρίσμα» που του έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Συζητήθηκαν επίσης οι υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν ή πρόκειται να ανακοινωθούν από το χώρο της κεντροδεξιάς, εν αγνοία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά εν αγνοία και της παράταξης του κ. Καλαφάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους ο Χάρης Αηδονόπουλος, νυν περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, καθώς και ο Βασίλης Μωυσίδης, άλλοτε γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, την Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Κυριζίδης πρόκειται να ανακοινώσει κι αυτός τη δική του υποψηφιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κυριζίδης δεν παρέστη στην πρωινή σύσκεψη στο γραφείο του κ. Καλαφάτη. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο κ. Καλαφάτης ουσιαστικά προανείγγηλε ότι με την απόφασή του να ανακοινώσει υποψηφιότητα για τον δήμο, ο κ. Κυριζίδης θέτει εαυτόν εκτός του συνδυασμού των «Εντάξει».

Υπενθυμίζεται ότι όταν προ ημερών ο κ. Καλαφάτης είχε ρωτηθεί για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Κυριζίδη είχε πει ότι «οι φιλοδοξίες όλων είναι θεμιτές. Άλλωστε γι' αυτές τις φιλοδοξίες τους επέλεξα για να στελεχώσουν τη δημοτική μας παράταξη. Είναι νέοι άνθρωποι, με όνειρα, με φιλοδοξίες κι εγώ το σέβομαι. Όμως θέλω αυτός ο σεβασμός να είναι αμοιβαίος και να σεβαστούν ότι θα ανακοινώσω τις δικές μου αποφάσεις ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές. Νομίζω απομένει μεγάλο διάστημα για να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός της ημέρας είναι πολύ πιθανόν ο κ. Καλαφάτης να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Να σημειωθεί ότι, προς επίρρωση των παραπάνω, στην ίδια συνέντευξη στο ΑΜΠΕ ο κ. Καλαφάτης τόνθσε. «Παραμένω επικεφαλής των "Εντάξει" μέχρι τη λήξη της θητείας μας. Στον εκλογικό στίβο, όμως, που απλώνεται μπροστά μας θα είμαι παρών μόνο ως υποψήφιος βουλευτής. Εκτιμώ, ταυτόχρονα, ότι τις εκλογές στον Δήμο θα τις κερδίσει ο υποψήφιος που θα υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία και θα συμβάλλω, με όλες τις δυνάμεις μου, στη νίκη για την πόλη μας».