Skip to main content

Δεν θα παραστεί στην τελετή απονομής του Νόμπελ Λογοτεχνίας ο Ντίλαν

O σπουδαίος μουσικός δήλωσε ότι αισθάνεται «μεγάλη τιμή» για τη βράβευσή του και εξέφρασε την ελπίδα να μπορούσε να παραλάβει προσωπικά το βραβείο.

Την απόφαση του Μπομπ Ντίλαν να μην ταξιδέψει στη Σουηδία ώστε να παραλάβει το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας γνωστοποίησε η σουηδική Ακαδημία.

Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι έλαβε προσωπική επιστολή από τον Μπομπ Ντίλαν, στην οποία ο μουσικός ανέφερε ότι δεν θα μπορέσει να παραστεί στην τελετή απονομής του Νόμπελ και επικαλέστηκε «ανειλημμένες υποχρεώσεις».

Ο Ντίλαν είπε στην Ακαδημία ότι αισθάνεται «μεγάλη τιμή» για τη βράβευσή του και εξέφρασε την ελπίδα να μπορούσε να παραλάβει προσωπικά το βραβείο.

Ο μουσικός θα πρέπει να δώσει μία διάλεξη έως τον Ιούνιο.

Τις πρώτες ημέρες μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του, ο Μπομπ Ντίλαν ήταν «εξαφανισμένος»: η Ακαδημία δεν μπορούσε να τον βρει για να του ανακοινώσει επισήμως τη βράβευση, ενώ ο ίδιος είχε αποφύγει να κάνει δηλώσεις.

Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας, ο Μπομπ Ντίλαν έδωσε συνέντευξη λέγοντας ότι «δεν έχει λόγια» για τη βράβευσή του και εκφράζοντας την επιθυμία του να παραστεί στην τελετή απονομής.