Skip to main content

Δεν θα πραγματοποιήσει απεργία η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ δεν θα συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 7 Οκτωβρίου, ούτε σχεδιάζει κάποια άλλη γενική απεργία, δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γ. Παναγόπουλος.
Η ΓΣΕΕ δεν θα συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ  για τις 7 Οκτωβρίου, ούτε σχεδιάζει κάποια άλλη γενική απεργία, δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, μιλώντας στο Reuters.

«Δεν υπάρχει σχεδιασμός για γενική απεργία στο άμεσο μέλλον», ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, σημειώνοντας πως «παρά τις πολλές απεργίες που έκανε η ΓΣΕΕ, εφαρμόστηκαν οι αυστηρές πολιτικές που περιγράφονται στο Μνημόνιο (με την ΕΕ και το ΔΝΤ και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις».

Η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης για την εργασία στις 29 Σεπτεμβρίου με πορεία που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα.

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί μεγάλες μισθολογικές μειώσεις και την πιο βίαιη επίθεση στα δικαιώματά τους. Η τακτική και η στρατηγική τους είναι σεβαστή, αλλά δεν μπορούμε να την ακολουθήσουμε», υπογράμμισε, εκτιμώντας πως τα μέτρα λιτότητας μπορεί να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή.

«Φοβάμαι ότι, αν δεν αντιμετωπιστεί, η ανεργία θα γίνει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που θα οδηγήσει σε αντιδράσεις εκτός των θεσμοθετημένων διαδικασιών, στην αντίδραση των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί και δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν», δήλωσε και πρόσθεσε: «Η εκτίμησή μας είναι ότι οι άνεργοι θα αυξηθούν κατά 150.000 - 170.000 άτομα το 2011».