Skip to main content

Δεν θα θέσει υποψηφιότητα ξανά για την Καγκελαρία η Μέρκελ

Η Μέρκελ είπε ότι θέλει παραμείνει καγκελάριος αλλά θα είναι η τελευταία θητεία, δήλωσε πηγή από το CDU. Η θητεία της λήγει το 2021.

Την πρόθεσή της Άνγκελα Μέρκελ να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα για την Καγκελαρία εξέφρασε πηγή του CDU μετά τη διαρροή ότι η Καγκελάριος δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

«Η Μέρκελ είπε ότι θέλει παραμείνει καγκελάριος αλλά θα είναι η τελευταία θητεία», δήλωσε η κομματική πηγή που δεν κατονομάζεται.

Σχεδόν ταυτόχρονα, πηγές του CDU ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι η καγκελάριος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει υψηλό πόστο στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.

Η προτίμηση της Μέρκελ για τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος είναι η νυν γενική γραμματέας του, Ανεγκρέτ Κραμπ – Κάρενμπάουερ, η οποία λίγη ώρα μετά τις «ανακοινώσεις» Μέρκελ, δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του CDU. Την υποψηφιότητά του επίσης για την προεδρία του κόμματος ανακοίνωσε σύμφωνα με πηγές του CDU και ο Υπουργός Υγείας Γιενς Σπαν.

Σημειώνεται πως η θητεία της Καγκελαρίου λήγει το 2021.