Skip to main content

Δεν θέλουμε να βάλουμε κανέναν στη φυλακή, λέει ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ

«Ωστόσο, πρέπει ως κοινωνία να αποφασίσουμε τι θα γίνει με την εισιτηριοδιαφυγή», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γρηγόρης Δημητριάδης

Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόταση για μετατροπή του αδικήματος της εισιτηριοδιαφυγής από πταίσμα σε πλημμέλημα, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, έδωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Όπως είπε ο κ. Δημητριάδης, «χθες συζητήθηκε για τις συγκοινωνίες Αθηνών ένα όραμα που έχουμε για να κάνουμε τον κόσμο να αγαπήσει τις συγκοινωνίες, όχι να τις ποινικοποιήσουμε, ένα σχέδιο δράσης το οποίο από πέρυσι είχαμε ετοιμάσει».

«Η μετατροπή του αδικήματος αποτελεί πάγιο αίτημα των υπηρεσιών του oργανισμού και είναι κάτι που ίσχυε μέχρι το 1994», εξήγησε.

«Μέσα σε όλο αυτό το πλάνο αναδιοργάνωσης που είναι πολύ θετικό για τις συγκοινωνίες υπήρξε και μια πρόταση αυστηροποίησης του ποινικού κώδικα, που είναι προς νομοθέτηση αυτή τη στιγμή, η παραχάραξη και η πλαστογραφία των εισιτηρίων να ισοδυναμεί με την παραχάραξη και την πλαστογραφία των γραμματοσήμων, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο επανέφερα ένα αίτημα που έχουν οι υπηρεσίες του Οργανισμού, πάγιο, να επανέλθει, όπως ήταν μέχρι το 1994, η αποφυγή εισιτηρίου να είναι πλημμέλημα αντί για πταίσμα», συμπλήρωσε

«Ήμουν πολύ ξεκάθαρος στη Βουλή. Είπα σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να συλλάβουμε ή να βάλουμε στη φυλακή κανέναν αλλά πρέπει ως κοινωνία επίσης να αποφασίσουμε τι θα γίνει με την εισιτηριοδιαφυγή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του υπουργού Υποδομών, ο οποίος προανήγγειλε την αντικατάστασή του, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι ο Χρ. Σπίρτζης δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του, «όπως και όλο αυτό το τελευταίο διάστημα», ενώ ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί επανειλημμένα αιτήματα για συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης τον Ιανουάριο, αλλά αυτό δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής.

«Το κρίσιμο θέμα είναι ότι εμείς μιλάμε με τα έργα που έχουμε κάνει. Όταν μειώσαμε τις τιμές πέρυσι, γλιτώσαμε 800 απολύσεις και αυτό το κάναμε με αυτό το σχέδιο δράσης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ.