Skip to main content

Δεν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

Δυστυχώς, τη βόμβα της λαθρομετανάστευσης την κρατούν στα χέρια τους οι επαγγελματίες της φιλανθρωπίας, όσοι έστησαν καριέρες πάνω στο πρόβλημα.

Πέρασαν 25 χρόνια, από την στιγμή που ο κ. Α. Σαμαράς άνοιξε -και αυτοπροσώπως- τα σύνορα με την Αλβανία, για να περάσουν οι Βορειοηπειρώτες, διαπράττοντας δύο σοβαρότατα ατοπήματα.

Πρώτον, ότι η υπηρέτηση του ελληνισμού επέβαλε να παραμείνουν οι ομογενείς μας στις εστίες τους (Βόρειο Ήπειρο, Γεωργία, Ρωσία κ.α.). Δεν θα υφίσταντο την αφιλόξενη στάση της Μητέρας Ελλάδας, που τους έχει ακόμη σε παραπήγματα στην Θράκη, ούτε την απληστία διπλωματικών υπαλλήλων που τους έταζαν τα πάντα, χρηματιζόμενοι (και απαλλασσόμενοι με νόμο από τον Σημίτη) και αφετέρου με ελάχιστα ποσά, οι ομογενείς θα βελτίωναν σημαντικά το βιοτικό επίπεδό τους στις χώρες που κατοικούσαν, καθιστάμενοι πρεσβευτές του ελληνισμού.

Ο κ. Σαμαράς, δυστυχώς, δεν ήταν σε θέση να καταλάβει, και πλην του ανωτέρω ατοπήματος, ανοίγοντας τα σύνορα εισήλθαν πρώτοι οι Αλβανοί βαρυποινίτες που μόλις είχαν σπάσει τις πόρτες των φυλακών. Ουδείς έλεγχος, ούτε καν υγειονομικός, όπως έπραττε η Ιταλία και οι άλλες χώρες με ικανούς πολιτικούς.

Και τους Αλβανούς ακολούθησαν Τσετσένοι, Γεωργιανοί, χωρίς έλεγχο των ποινικών μητρώων τους, πολιτογραφηθέντες Έλληνες πολίτες με πλαστά πιστοποιητικά (και οι πρωταγωνιστές αυτών των υποθέσεων έμειναν ατιμώρητοι), αλλάζοντας ανησυχητικά τον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας.

Κάθε προσπάθεια ψήφισης νόμου, που θα έβαζε κάποια τάξη στην λαθρομετανάστευση εμποδιζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους επαγγελματίες της φιλανθρωπίας, με αποτέλεσμα να καταστεί η Ελλάδα ένας αφύλαχτος χώρος, όπου μαζί με πρόσφυγες να προσελκύει κάθε καρυδιάς καρύδι, από τα πέρατα του κόσμου. Μάλιστα, η ανοησία των επαγγελματιών του ανθρωπισμού, είναι ότι αρνούνται τον όρο λαθρομετανάστης, ως προσβλητικό, ενώ δεν τους ενοχλεί ο καθιερωμένος και νομικώς όρος «λαθροκυνηγός», «λαθρεπιβάτης», «λαθροϋλοτόμος», ακόμη και «λαθραναγνώστης».

Σήμερα, την βόμβα της λαθρομετανάστευσης την κρατούν στα χέρια τους όσοι έστησαν καριέρες πάνω στο σοβαρό πρόβλημα. Πώς αποφάσισε να το επιλύσει η κα. Τασία Χριστοδουλοπούλου, ως αρμόδια υπουργός (αλήθεια γνωρίζει ότι είναι υπουργός; μήπως δεν το κατάλαβε;), και καταδεικνύεται από την χθεσινή δήλωσή της: «Δεν έχουμε καμία δυνατότητα να εμποδίσουμε αυτές τις ροές γιατί γίνονται μέσω θαλάσσης» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει λοιπόν καμία άλλη δυνατότητα παρά να βρούμε τρόπους να φιλοξενήσουμε αυτούς τους ανθρώπους μέχρι να πάρουν τον δρόμο να συνεχίσουν το ταξίδι τους όπως αυτοί επιλέγουν».

Αν αυτή η κυρία ενδιαφερόταν για τον τόπο θα έπρεπε να σκεφθεί πολύ απλά, ότι αυτήν την στιγμή διεξάγουμε με την εχθρική Τουρκία έναν ανορθόδοξο πόλεμο, και οφείλουμε με ανάλογο τρόπο να αντιδράσουμε. Κατ’ αρχάς, θα μπορούσε να ρωτήσει το Ναυτικό, αν μπορούν οι ΟΥΚάδες να εμποδίσουν εν τη γενέσει της την αναχώρηση των λαθρομεταναστών από την Τουρκία, και να σταματήσουν την δράση των διακινητών. Μπορούν, αλλά η κυρία Τασία δεν θέλει τέτοιες εμπλοκές.

Ας ακολουθήσει άλλες. Κυκλοφορούν ανεμπόδιστα στις χώρες της Μέσης Ανατολής διαφημιστικά φυλλάδια των Τούρκων διακινητών, που εκμεταλλεύτηκαν τις αδιανόητες δηλώσεις της κυρίας, από την πρώτη στιγμή που ορκίστηκε (μεταξύ άλλων θέλει να γκρεμίσει και τον φράχτη στον Έβρο) και όπου η Ελλάδα φέρεται πρόθυμη να φιλοξενήσει όποιον το επιθυμεί. Σε ποιες ενέργειες προέβη η κυρία Τασία, ώστε να υπάρξει και η δική μας ορθή ενημέρωση στους κατοίκους των δοκιμαζομένων χωρών; Απευθύνθηκε κανείς στα Ορθόδοξα Πατριαρχεία; Κινητοποίησε τις -όσες απέμειναν- ελληνικές κοινότητες;

Αλλά, να ρωτήσει η κυρία Τασία και τους Αυστραλούς. Οι οποίοι έχουν τα πλοία του Ναυτικού τους στο όριο των χωρικών υδάτων τους, και όποιο πλοίο πλησιάζει το υποχρεώνουν να επιστρέψει πίσω. Ποιο πλοίο με τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες γυρίσαμε πίσω στην Τουρκία;

Πολλά μπορώ να γράψω, αλλά θα αρκεστώ μόνο σε μια άλλη δήλωση της κυρίας: «Οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές απαιτούν να έχουμε τέτοιους χώρους ώστε να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις απέναντι στους πρόσφυγες, που κυνηγημένοι από τον πόλεμο αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο» εξήγησε. Δεν θα σχολιάσω, ότι λησμόνησε να προσθέσει πως πρέπει να σεβόμαστε και τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, αλλά θα ρωτήσω την κυρία:

Αυτοί οι κυνηγημένοι από τον πόλεμο, που όπως βλέπουμε από τις εικόνες στα νησιά, είναι στην συντριπτική πλειονότητά τους νέοι, γιατί εγκαταλείπουν την πατρίδα τους και δεν παίρνουν ένα όπλο στο χέρι να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς της; Έτσι έκαναν οι Έλληνες το 1940 -και πάντα- δραπετεύοντας και αφήνοντας ανυπεράσπιστοι την Πατρίδα, ή πήραν τα όπλα και ανέβηκαν στα βουνά πολεμώντας τον κατακτητή;

Τι σεβασμό θα δείξει ο λαθρομετανάστης στην Ελλάδα, ή αλλού, όταν αρνήθηκε να επιτελέσει το καθήκον του αγωνιζόμενος «υπέρ βωμών και εστιών», αλλά λιποτακτώντας δημιουργεί προβλήματα στην ζωή άλλων λαών;

Ο Μακεδών