Skip to main content

Δεν υπάρχει ΔΝΤ στον ορίζοντα για την ελληνική οικονομία...

Δημιουργείται ειδικό fund στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα ενεργοποιηθεί μόνο αν κριθεί απαραίτητο.
Μπορεί τις τελευταίες ώρες να εντείνονται οι ανησυχίες για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, όμως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνεται σταθερά η ίδια διαβεβαίωση, απ’ όπου κι αν ερωτάται: «Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να ενταχθεί υπό καθεστώς επιτήρησης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Μάλιστα, προκειμένου να ξεκαθαριστεί άπαξ και δια παντός αυτή η «λεπτομέρεια», επιστρατεύτηκε ακόμα και ο διοικητής της Μπούντεσμανκ, δηλαδή της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, για να το επιβεβαιώσει.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες προκειμένου να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει, για πρώτη φορά τώρα, ένα ειδικό fund στο πλαίσιο της Ε.Ε., το οποίο θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφει σήμερα, σε άλλο ρεπορτάζ η Voria.gr. Εννοείται ότι κι αυτή η εξέλιξη δεν ηρεμεί τις αγορές, όπως προκύπτει από την διεύρυνση των spreads. Τουλάχιστον, όμως, δεν εκτοξεύει στα ... ουράνια το άνοιγμα της σχετικής ψαλίδας.

Χθες, πάντως, μετά τις παρεμβάσεις των κ. Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, τα spreads μειώθηκαν έστω και πρόσκαιρα, γεγονός το οποίο δημιούργησε πρόσκαιρα αισιοδοξία για την επόμενη μέρα της οικονομίας.