Skip to main content

«Δεν υπάρχει θέμα αύξησης του ΦΠΑ» σύμφωνα με την κυβέρνηση

Μπορεί η υπουργός Οικονομίας να ανοίγει θέμα αλλαγών στον ΦΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως, σπεύδει να κλείσει κάθε τέτοια συζήτηση.
Μπορεί η υπουργός Οικονομίας να ανοίγει θέμα αλλαγών στον ΦΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως, σπεύδει να κλείσει κάθε τέτοια συζήτηση. Συγκεκριμένα, μόλις χθες η κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, κατά την διάρκεια του εορτασμού της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, δήλωσε ότι «υπάρχει μία δέσμη μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, αναθέρμανσης της οικονομίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Στο πλαίσιο αυτό παίρνονται μέτρα που κόβουν τη σπατάλη στο Δημόσιο, αυξάνουν τα φορολογικά μας έσοδα και μεγαλώνουν τη πίτα».

Όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, διέψευσε τα σενάρια περί αύξησης του ΦΠΑ και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην προστασία του πολίτη, επισημαίνοντας ότι την οικονομική κρίση δεν θα την πληρώσει ο Έλληνας πολίτης. Ειδικότερα, σε ερώτηση για τα σενάρια που κυκλοφορούν αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ, διέψευσε λέγοντας ότι τα σενάρια που κυκλοφορούν δεν έχουν καμία δόση αλήθειας.