Skip to main content

Δεν υπάρχει θεραπεία για τον MERS

Την ανάγκη λήψης μέτρων για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά του θανατηφόρου κοροναϊού MERS, τονίζει ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών Αθανάσιος Τσακρής.
Την ανάγκη λήψης μέτρων για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά του θανατηφόρου κοροναϊού MERS, τονίζει ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς στην παρούσα φάση «δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε ειδική θεραπεία για τον νέο ιό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Ο κ. Τσακρής προειδοποιεί πως με δεδομένο πως το 50% των ασθενών που προσβάλλονται από τον νέο ιό καταλήγουν, έχει ιδιαίτερη σημασία ο περιορισμός της μετάδοσής του.
 
«Η χώρα μας είναι πύλη εισόδου ανάμεσα στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη και καλείται να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, όπως συνιστούν τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο αντιμετώπισης των λοιμώξεων ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά αυτού του θανατηφόρου ιού», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Ο καθηγητής τονίζει πως χρειάζεται ενδελεχής έλεγχος σε άτομα που έχουν συμπτώματα στο αναπνευστικό σύστημα και έχουν προηγουμένως επισκεφθεί ή παραμείνει σε χώρες της αραβικής χερσονήσου, καθώς αυτή τη στιγμή, υπάρχει διασπορά του παθογόνου καινούργιου ιού σε αυτές τις περιοχές.