Skip to main content

Δεν βλέπει... κανέναν ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (video)

Ο Δικέφαλος ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο και με τα γκολ των Πρίγιοβιτς και Λημνιού καθάρισε και τους πράσινους κάνοντας το 8χ8 στο πρωτάθλημα.

To νικηφόρο σερί που τρέχει στο πρωτάθλημα συνέχισε ο ΠΑΟΚ καθώς επικράτησε με 2-0 και του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Τούμπας για την 8η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Δικέφαλος παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας πετύχει το 8χ8 με 22 βαθμούς ενώ αντίθετα το τριφύλλι βρίσκεται πλέον στην 6η θέση με 13 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα να ολοκληρώσει παιχνίδι χωρίς να δεχθεί κίτρινη κάρτα.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και τη διάθεση να επιτεθεί με στόχο ένα γκολ απέναντι στον καλά στημένο Παναθηναϊκό.

Στο 2΄Κάνιας και Βιεϊρίνια συνδυάστηκαν αλλά το δυνατό σουτ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Διούδη ενώ στο 14΄το καλό σουτ που εξαπέλυσε με τη σειρά του ο Ισπανός χαφ κόντραρε στον Δώνη και πέρασε κόρνερ.

Στο 22΄ήταν η σειρά του Βέρνμπλουμ να δοκιμάσει τα πόδια του αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη ενώ την ίδια τύχη είχε και το βολέ που εξαπέλυσε στο 25΄με τη μπάλα να περνά μακριά από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρε των πρασίνων.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα καταγράφηκε στο 30' και ανήκε στο συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Ζαμπά να σεντράρει ωραία από τα δεξιά και τον Πρίγιοβιτς να πιάνει γυριστή κεφαλιά αλλά ο Διούδης έκανε την επέμβαση της χρονιάς καθώς εκτινάχθηκε με το ένα χέρι αποκρούωντας σε κόρνερ. Μάλιστα έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ, οι ασπρόμαυροι σκόραραν αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ καθώς ο Κρέσπο πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Βέρνμπλουμ τη δεύτερη όμως ο Σουηδός ήταν εκτεθειμένος.

Η τελευταία καλή ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο ανήκε ξανά στον ΠΑΟΚ όταν ο Μάτος σέντραρε ωραία από τα δεξιά με τον Πρίγιοβιτς να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

Με τη σειρά τους οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί παρά μονάχα στο 35΄όταν ο Καμπετσής σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από την εστία του Πασχαλάκη. Παράλληλα όμως διαμαρτυρήθηκαν για τη φάση του 6΄καθώς ο Μπουζούκης τρύπησε με ωραία κάθετη πάσα την άμυνα των Θεσσαλονικέων και ο Μακέντα έγινε αποδέκτης της μπάλας και συγκρούστηκε με τον Βαρέλα αλλά ο διαιτητής Μάε δεν είδε κάτι μεμπτό δείχνοντας να συνεχιστεί η αναμέτρηση.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να σκοράρουν γρήγορα και στο 49΄λίγο έλειψε να το πετύχουν όταν ο Μπίσεσβαρ από τα αριστερά έφυγε απέναντι στον Διούδη αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού τον σταμάτησε.

Το γκολ τελικά ήρθε στο 51΄καθώς ο Μάτος συνδυάστηκε ωραία από τα δεξιά με τον Ζαμπά και ο τελευταίος γύρισε παράλληλα με στόχο τον Πρίγιοβιτς που από κοντά πλάσαρε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη κάνοντας το 1-0. Μάλιστα αυτό ήταν το 6ο γκολ του Σέρβου στράικερ στο φετινό πρωτάθλημα και 11ο σε όλες τις διοργανώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως αυτό είναι το 5ο γκολ σε 6 αγώνες του Βαλκάνιου φορ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσουν γρήγορα με το σουτ του Μπουζούκη στο 54΄να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Οι ασπρόμαυροι έψαξαν δεύτερο γκολ και στο 57΄ο Μάτος έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά γυρίζοντας την μπάλα στον Ελ Καντουρί αλλά το σουτ του Μαροκινού ήταν απελπιστικά άστοχο ενώ στο 63΄ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με τον Μάτος να πιάνει την κεφαλιά ανενόχλητος στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η επόμενη καλή ευκαιρία για την αθηναϊκή ομάδα ήρθε στο 65΄όταν ο Μπουζούκης πλάσαρε από θέση βολής μέσα στην περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε και μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλειδώσουν τη νίκη τους όταν στο 76΄ο Ζαμπά έκανε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά και γύρισε την μπάλα παράλληλα προς τον Λημνιό -που είχε περάσει δευτερόλεπτα πριν στο γήπεδο- με τον νεαρό εξτρέμ να εκτελεί από κοντά τον Διούδη διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Σημειώνεται πως αυτό είναι το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο Λημνιός με την ασπρόμαυρη φανέλα στη Super League και 2ο στη σεζόν μετά από αυτό που πέτυχε εναντίον της Σπαρτάκ Μόσχας στην Τούμπα.

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Ζαμπά (Ουάρντα 82'), Πέλκας (Ελ Καντουρί 53'), Μπίσεσβαρ (Λημνιός 76'), Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Δώνης (Κάτσε 78') , Χατζηγιοβάνης (Χατζηθεοδωρίδης 64'), Μακέντα, Καμπετσής (Μουνιέ 78').