Skip to main content

Δένδιας: Η κυβέρνηση παραμένει προσκολλημένη στις ιδεοληψίες της

H πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι η κυβέρνηση παραμένει προσκολλημένη στις ιδεοληψίες της, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

"Οι καιροσκοπικές "μεταγραφές" του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να του χαρίσουν πιστοποιητικά προσήλωσης στον μεσαίο χώρο" τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας και συμπληρώνει "άλλωστε η πολιτική του δείχνει ότι η κυβέρνηση παραμένει προσκολλημένη στις ιδεοληψίες της και ότι αντιμετωπίζει με εχθρότητα τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Αντιθέτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα πολιτικός με σύγχρονες ιδέες, που μπορεί να εκφράσει τους πολίτες από τον ευρύτερο μεσαίο- οι οποίοι, ως γνωστόν, δεν έχουν όραμά τους τη Βενεζουέλα του Μαδούρο-και ως πρωθυπουργός να οδηγήσει την Ελλάδα στην πραγματική έξοδο από την κρίση".  

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Δένδιας υποστηρίζει ότι "η ΝΔ οφείλει να έχει ως στόχο την αυτοδυναμία και την προσπάθεια αυτή δεν επιτρέπεται να αποπροσανατολίσει ουδεμία σκέψη μετεκλογικών συνεργασιών" και υπογραμμίζει "άλλωστε οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι απολύτως εφικτό ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα επιτρέψει τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό δεν αποκλείει μετεκλογικές συνεργασίες με πρόσωπα που θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια και προέρχονται από άλλους κομματικούς χώρους. Αλλά η συζήτηση αυτή θα γίνει τότε και σε εντελώς διαφορετική βάση". "Όσον αφορά δε, το σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέψτε μου να πω ότι με τα τωρινά δεδομένα μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας" επισημαίνει.  

 Σε ερώτηση για την υπόθεση του δανείου του Παύλου Πολάκη και την ηχογράφηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Γιάννη Στουρνάρα υποστηρίζει ότι είναι "ακόμη ένα ζήτημα που επιβεβαιώνει τον θεσμικό κατήφορο της σημερινής διακυβέρνησης, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις της στη δικαιοσύνη και στη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών".