Skip to main content

Δένδιας: Κυριαρχία και στο κέντρο αν θέλουμε μια ιδεολογική ηγεμονία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι η παράταξη «εκφράζει όλο το εύρος, από τη συνταγματική δεξιά μέχρι την μη κομμουνιστική αριστερά».

«Αν θέλουμε μια ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία, θα πρέπει να κυριαρχήσουμε και στο κέντρο», απαντά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας στην ερώτηση για το ποιος πρέπει να είναι ο στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η χώρα έχει ανάγκη από μία μεγάλη κεντροδεξιά και από μία μεγάλη κεντροαριστερά, την οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει, όσες προσπάθειες απομίμησης και μεταγραφές κι αν κάνει, ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Δένδιας μιλώντας στην ιστοσελίδα news247.gr και πρόσθεσε:

«Το κόμμα που κράδαινε τη σημαία της «κάθαρσης» κατά πάντων δεν έγινε κεντροαριστερό μόνο και μόνο επειδή εναγκαλίζεται τους υποστηρικτές στο παρελθόν του Άκη Τσοχατζόπουλου και τα σύμβολα ενός κακού παρελθόντος στις συμβάσεις του δημόσιου τομέα». Παράλληλα, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «καθιστά ακόμη πιο ευδιάκριτα τα στοιχεία της αναξιοπιστίας και του καιροσκοπισμού που τον χαρακτηρίζουν σήμερα».

Αναφερόμενος στη ΝΔ είπε ότι «εκφράζει όλο το εύρος, από τη συνταγματική δεξιά μέχρι την μη κομμουνιστική αριστερά».

«Προσωπικά άλλωστε θεωρώ ότι ο όρος «συντηρητικός» δεν έχει αρνητικό πρόσημο, ούτε είναι το αντίθετο του όρου «προοδευτικός». Το αντίθετο της προόδου είναι η οπισθοδρόμηση, με την οποία δεν έχει σχέση η μεγάλη παράταξή μας, της υπευθυνότητας και των εθνικών επιλογών. Αλλά αν θέλουμε μια ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία, θα πρέπει να κυριαρχήσουμε και στο κέντρο», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.