Skip to main content

Δένδιας: Να φύγει άμεσα η Τουρκία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Ο ΥΠΕΞ ζήτησε τη σύγκλιση του Συμβούλιου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και τόνισε πως πρόκειται για σαφή τουρκική απειλή κατά της ειρήνης.

Να φύγει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, κάλεσε την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε δήλωση του μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, με την τουρκική παραβατικότητα.

Ο κ. Δένδιας στο μήνυμά του ανέφερε ότι ζήτησε τη σύγκλιση του Συμβούλιου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και τόνισε πως πρόκειται για σαφή τουρκική απειλή κατά της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο

«Η Τουρκία αποφάσισε να προσηλωθεί στη γνώριμη παραβατικότητα, σημείωσε προσθέτοντας πως οι δηλώσεις της για διάλογο ήταν ανειλικρινείς και προσχηματικές.

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία απέδειξε ότι αποστρέφεται τις σύγχρονες αντιλήψεις, ότι ζει και ενεργεί στον 19ο αιώνα, ότι εφαρμόζει πολιτική κανονιοφόρου, ότι δρα εκτός πλαισίου Διεθνούς Δικαίου και ότι επιδιώκει να επιβάλει τετελεσμένα.

«Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα, δεν θα υπάρξει ανοχή. Η Ελλάδα θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ξεκαθάρισε.