Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΔΕΝΔΙΑΣ: ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΥΠΟ ΑΠΕΙΛΕΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών από τη βήμα της συνάντησης του Economist χαρακτήρισε θετικό σήμα από την Τουρκία την απομάκρυνση του Oruc Reis.

Την πρόθεση και την ετοιμότητα της Ελλάδας να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία, αρκεί ο διάλογος να μην γίνεται υπό απειλές, υπό πίεση και υπό εκβιασμό, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας σήμερα στην «24η Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση» που διοργανώνει ο «Economist».

«Είχαμε ένα θετικό σήμα από την Τουρκία. Το Όρουτς Ρέις δε βρίσκεται πλέον πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, είναι στο λιμάνι του στην Αττάλεια», επισήμανε Έλληνας ΥΠΕΞ προσθέτοντας πως «αν αυτό το αρχικό σήμα είναι δείγμα του μοτίβου συμπεριφοράς που θα ακολουθήσει η Τουρκία, τότε αυτό είναι ευπρόσδεκτο».

«Το περιβάλλον σήμερα είναι καλύτερο από ότι ήταν πριν από μερικές ημέρες, ας ελπίσουμε ότι αυτό το μοτίβο, αυτή η συμπεριφορά θα συνεχιστεί και θα δώσει το χώρο για το διάλογο, για τη συζήτηση και τις διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στη συνάντηση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ