Skip to main content

Δένδιας σε Τσαβούσογλου για πυρκαγιές στην Τουρκία:Έτοιμοι να παράσχουμε βοήθεια

Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε στον κ. Τσαβούσογλου τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για την απώλεια ζωών εξαιτίας των πυρκαγιών στην Αττάλεια.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε στον κ. Τσαβούσογλου τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για την απώλεια ζωών εξαιτίας των πυρκαγιών στην Αττάλεια.

Επίσης, ο κ. Δένδιας δήλωσε την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια εφόσον ζητηθεί.

«Είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον οποίο εξέφρασα τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια ζωών εξαιτίας πυρκαγιών στην περιφέρεια καταγωγής του, την Αττάλεια. Εξέφρασα επίσης την ετοιμότητα Ελλάδας να παράσχει βοήθεια εφόσον ζητηθεί» ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Δένδιας.

Είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας @MevlutCavusoglu στον οποίο εξέφρασα τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια ζωών εξαιτίας πυρκαγιών στην περιφέρεια καταγωγής του, την Αττάλεια. Εξέφρασα επίσης την ετοιμότητα Ελλάδας να παράσχει βοήθεια εφόσον ζητηθεί. pic.twitter.com/5tgwivMl3O

Τουρκία: Τρεις νεκροί από τις πυρκαγιές

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα πύρινα μέτωπα στην Αττάλεια.

Δεκάδες χωριά καθώς και ορισμένα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν, ενώ κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Αξιωματούχοι δήλωσαν σύμφωνα με το Reuters ότι πάνω από 60 πυρκαγιές ξέσπασαν σε 17 επαρχίες στα τουρκικά παράλια αυτήν την εβδομάδα, με την προεδρία να δεσμεύεται πως θα λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για τις «επιθέσεις».