Skip to main content

Δενδροφύτευση στις Αμπελιές του δήμου Γιαννιτσών

Κάτοικοι, φορείς και Σύλλογοι του χωριού Αμπελιές πραγματοποίησαν δενδροφύτευση κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, «στολίζοντας» μια διαδρομή που προσφέρεται για πεζοπορία και αθλητισμό.
Μια πολύ σημαντική συλλογική πρωτοβουλία υλοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 27 Απριλίου στις Αμπελιές του δήμου Γιαννιτσών, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων που αναπτύσσει η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με φορείς και ομάδες πληθυσμού του δήμου.

Συγκεκριμένα κάτοικοι, φορείς και Σύλλογοι του χωριού πραγματοποίησαν δενδροφύτευση κατά μήκος του κεντρικού δρόμου που συνδέει τις Αμπελιές με το Ελευθεροχώρι. Πρόκειται για μια διαδρομή που προσφέρεται για πεζοπορία και αθλητισμό και στην οποία καθημερινά πολλοί δημότες απολαμβάνουν το τοπίο και τον καθαρό αέρα.

Ο δήμος Γιαννιτσών προσέφερε περίπου 800 δένδρα διαφόρων ποικιλιών τα οποία τοποθετήθηκαν στις άκρες του δρόμου με σκοπό να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, αφού θα έχουν μια πολύ καλή επιλογή πλέον, για τον περίπατό τους.

 Συγκινητική ήταν η παρουσία των κατοίκων του χωριού με τα παιδιά του σχολείου (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) που έδρασαν κάτω από τις εντολές των δασκάλων τους και των νηπιαγωγών, να δίνουν το σύνθημα. Αξιοσημείωτη είναι και η προσφορά των νέων του χωριού που με γεωργικά μηχανήματα δημιούργησαν την υποδομή, για να τοποθετηθούν τα δέντρα, ενώ στη συνέχεια τοποθέτησαν προστατευτικό πλέγμα γύρω από αυτά.

Έντονη ήταν η παρουσία της τρίτης ηλικίας που με πολύ μεράκι και καλή διάθεση έδιναν συμβουλές στα παιδιά και βοηθούσαν στη δενδροφύτευση, ενώ από την μεριά τους οι γυναίκες - μέλη της εθελοντικής  Ομάδας Γονέων «Το Όραμα των Αμπελιών»   βοήθησαν όπου χρειάστηκε προσφέροντας χυμούς και εδέσματα σε όλους τους συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία αυτή ενώ φύτεψαν με τη σειρά τους αρκετά δέντρα.

Στη περιβαλλοντική πρωτοβουλία συμμετείχαν ο αντινομάρχης Πέλλας κ. Σωτήρης Κεχαγιάς και οι αντιδήμαρχοι Γιαννιτσών κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και κ. Τιμόθεος Αρνάκης.

Το συντονισμό των εργασιών είχε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αμπελιών κ. Μανόλης Παπαδόπουλος ο οποίος με τη βοήθεια μελών του Τοπικού Συμβουλίου φρόντισε, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και η πρωτοβουλία αυτή να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.