Skip to main content

Der Standard: Κανένα πρόβλημα για τους Αυστριακούς στην Ελλάδα

Για τους Αυστριακούς, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι κατά την επιστροφή τους στη χώρα τους θα πρέπει να υποβληθούν σε καραντίνα, λέει η εφημερίδα.

Από τις αρχές Ιουνίου δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα για τους Αυστριακούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, υπογραμμίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Για τους Αυστριακούς, αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι κατά την επιστροφή τους στη χώρα τους θα πρέπει να υποβληθούν σε 14ήμερη καραντίνα, παρατηρεί η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι στην ίδια την Ελλάδα από την 1η Ιουνίου δεν θα έχουν πλέον κανένα πρόβλημα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στην Ελλάδα ορισμένες παραλίες έχουν ανοίξει και πάλι ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο, η μετάβαση στη χώρα είναι ήδη πιο εύκολη, η Ελλάδα έχει ξαναρχίσει τις διεθνείς πτήσεις -επίσης με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

«Παρόλο που αρχικά υπήρχε η σκέψη να κάνουν οι τουρίστες ένα τεστ Covid-19 πριν επιβιβασθούν στο αεροπλάνο, τώρα η ελληνική κυβέρνηση εγκατέλειψε αυτή την ιδέα, και πλέον κανένας τουρίστας δεν πρέπει να ανησυχεί ότι θα υποβληθεί σε λήψη δείγματος σιέλου”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Όπως προσθέτει η Der Standard, στην Ελλάδα εκπονούνται τώρα κανονισμοί για ξενοδοχεία και εστιατόρια, ενώ η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να διαμορφωθούν κανόνες απόστασης για μπαρ και νυχτερινά κέντρα.