Πέμπτη 22 Απριλίου 2021
x

ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ: ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST

Ο καθηγητής κάνει λόγο για «δημοσιεύματα ανοησίες» που έλεγαν πως τα self test που μοιράστηκαν στα φαρμακεία είναι ίδια με αυτά των νοσοκομείων.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του καθηγητή Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκη σχετικά με τα όσα διακινούνται για τις διανομές των self test στην Ελλάδα.

Με ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «δημοσιεύματα ανοησίες» σχετικά με όσους επιχείρησαν να πουν πως τα self tests τα οποία μοιράστηκαν χθες στα ελληνικά φαρμακεία είναι τα ίδια που μοιράζονται στα νοσοκομεία.

Όπως γράφει, «στη συσκευασία υπάρχει μια σημαντική διαφορα με τη λέξη “nasal” που δηλώνει πως η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι οχι βαθιά όπως τα rapid test που κάνουν τα διαγνωστικά κέντρα».

Η ανάρτηση του Μανώλη Δερμιτζάκη:

Self rapid tests

Επειδή είδα πολλά δημοσιεύματα ανοησίες από το πρωί ότι στην Ελλάδα έγινε διανομή των ίδιων rapid test που κάνουν στο νοσοκομείο να σας πω ότι αυτό είναι λάθος.

Στη συσκευασία υπάρχει μια σημαντική διαφορά με τη λέξη “nasal” που δηλώνει πως η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι όχι βαθιά όπως τα rapid tests που κάνουν τα διαγνωστικά κέντρα. Τα δυο κουτιά έχουν και λίγο διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετικές οδηγίες.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω φωτογραφία με τα κουτιά από τις δυο συσκευασίες. Η πάνω είναι τα rapid tests που κάνουν οι γιατροί. Η κάτω είναι αυτό που πήραμε σήμερα από το φαρμακείο στην Ελβετία να κάνουμε στο σπίτι.

Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ