Skip to main content

Δερμιτζάκης: Δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τον Πρίγιοβιτς

Ο τεχνικός της Καβάλας δήλωσε πως ο «Δικέφαλος» έχει αλλάξει επίπεδο συμπληρώνοντας ότι «θα πάρει αυτό που του αναλογεί».

Για τη νίκη της Καβάλας επί του ΟΦΗ, τον φετινό ΠΑΟΚ αλλά και την ενδεχόμενη απόκτηση του Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς από τον «Δικέφαλο» αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός των «αργοναυτών»:

Για τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ: «Σε τέτοια παιχνίδια τα κίνητρα είναι διαφορετικά, εμείς παίζαμε με μία μεγαλύτερη ομάδα, είχαμε περισσότερα κίνητρα στον αγώνα και για αυτό τον λόγο δώσαμε ίσως παραπάνω πράγματα στην αναμέτρηση. Ο ΟΦΗ δεν μας υποτίμησε σε καμία περίπτωση, αλλά πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι σε αυτό το παιχνίδι και πιο αποφασιστικοί ενώ βγάλαμε κάτι πιο ουσιώδες στις ευκαιρίες που μας δόθηκαν.

Το 2-0 είναι ένα σκορ πρόκρισης αλλά όταν παίζεις με μία ομάδα σαν τον ΟΦΗ που για εμένα είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή την στιγμή και το δείχνει ακόμα και η στατιστική. Με τον επαναληπτικό σε ένα γήπεδο όπως το «Γεντί Κουλέ» δεν μπορείς να είσαι σίγουρος».

Αναφορικά με το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: «Σαν ονόματα ομάδων είναι πάντα ντέρμπι. Σε επίπεδο αγωνιστικής αξίας ο ΠΑΟΚ έχει ξεφύγει και έχει τους παίκτες και τους ανθρώπους να κατανοήσουν την κρισιμότητα του αγώνα».

Για την πιθανή επιστροφή του Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ: «Βάση των υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ που είναι μόνο εγχώριες και καθώς έχει δύο επιθετικούς που ανταποκρίνονται σε καλό βαθμό δεν νομίζω ότι τον έχει τόσο ανάγκη αυτή την χρονική στιγμή τον Πρίγιοβιτς, αλλά δεν μπορείς να πεις ποτέ όχι σε έναν τέτοιο παίκτη, με μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Σε αυτά τα θέματα βάζεις την ζυγαριά από την μία πλευρά βάζεις έναν καλό παίκτη αλλά από την άλλη θα είναι μία μεταγραφή που μπορεί να ταράξει τις ισορροπίες. Υπάρχουν οι άνθρωποι να αποφασίσουν και να πάρουν το ρίσκο».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Οι προπονητές προτιμάμε τον συνδυασμό ουσίας και θεάματος και θέλουμε η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο γιατί μόνο έτσι έρχονται τα αποτελέσματα, αυτός ο συνδυασμός είναι ο απόλυτος. Η περσινή ομάδα είχε μία εξαιρετική πορεία, με έναν προπονητή που είχε χτίσει την ομάδα και την ήξερε και με βάση το πλάνο πήρε το μέγιστο που μπορούσε και πήρε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Φέτος είναι ένας νέος προπονητής, μία νέα φιλοσοφία και πιστεύω ότι μετά από ένα μεταβατικό στάδιο που πέρασε ο ΠΑΟΚ θα ξαναβρεί τα βήματα του και πραγματικά θα είναι μέσα στον στόχο που έχει θέσει. Η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο και πλέον όλοι στην ομάδα βαδίζουν σε υψηλό επίπεδο και θεωρώ ότι θα πάρουν αυτό που τους αναλογεί».

Για το ποιους ξεχωρίζει στον φετινό ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω άτομα στον ΠΑΟΚ, είμαι πάντα υπέρ του συνόλου. Μία δυνατή ομάδα με υγεία όπως ο ΠΑΟΚ την έχει ανάγκη η Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει τους παίκτες και το σύνολο να πετύχει και να εντυπωσιάσει το κοινό του και όχι μόνο».

Αναφορικά με τους στόχους της Καβάλας: «Εμείς κοιτάμε στην Καβάλα να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προυποθέσεις για να «ψηλώσει» η ομάδα σε κάθε επίπεδο αλλά και επίπεδο κατηγορίας».