Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
x

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΝΕΛ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ - ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο του συγκυβερνώντος κόμματος ΑΝΕΛ και Αντιπρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Δημήτρη Καμμένο.

Θετικές δεσμεύσεις για το μέλλον των Μεταλλείων Κασσάνδρας και του τόπου τους εισέπραξαν οι μεταλλωρύχοι Χαλκιδικής, μετά από συνάντηση που ειχαν με τον εκπρόσωπο του συγκυβερνώντος κόμματος ΑΝΕΛ και Αντιπρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Δημήτρη Καμμένο.

«Τα προβλήματα και τις αγωνίες μας τα εκφράζουμε καιρό τώρα, με κάθε τρόπο, όσο πιο δυνατά μπορούμε. Παρά τον πόλεμο που δεχτήκαμε, καταφέραμε να δείξουμε ποιοι είμαστε και να βρούμε συμπαράσταση από πάμπολλες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες, για να πολεμήσουμε με θάρρος για τη ζωή μας.

»Την ώρα που σημαντικό κομμάτι του έργου μας έχει παγώσει και κινδυνεύουμε να δούμε το λουκέτο που θα μας κάνει πρώτα άνεργους και ύστερα μετανάστες, πήραμε επιτέλους μια από τις πιο σημαντικές δεσμεύσεις από τον κ. Καμμένο» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους τα τρία σωματεία εργαζομένων.

Όπως τονίζουν, «ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανέφερε πως πάγια τακτική του κόμματος είναι να στηρίζει την ανάπτυξη και την νομιμότητα και ότι:

·         Εφόσον πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, σέβεται το περιβάλλον της Β.Α. Χαλκιδικής, και η νομιμότητα της δεν αμφισβητείται, όπως έχει αποφανθεί και το ΣτΕ με σειρά αποφάσεων, οφείλουμε να στηρίξουμε τη λειτουργία των Μεταλλείων Κασσάνδρας και την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου όπως αυτό έχει εγκριθεί.

·         Το ενιαίο σχέδιο για παράλληλη αξιοποίηση των κοιτασμάτων Ολυμπιάδας, Σκουριών και Μαύρων Πετρών,  με ίδρυση μεταλλουργίας και καθετοποίηση της παραγωγής μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και της χώρας μας.

·         Είναι δυσάρεστο να βλέπουμε τους ξένους επενδυτές να εγκαταλείπουν την χώρα, όταν μάλιστα δεν βλέπουμε την πρόθεση άλλων να τους αντικαταστήσουν. Είναι δυσάρεστο να βλέπουμε όλο και περισσότερους άνεργους Έλληνες.

»Εμείς από την πλευρά μας ως εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας περήφανοι για το έργο μας, τη ζωή και τον αγώνα που έχουμε δώσει, συνεχίζουμε να παλεύουμε απτόητοι για τα αυτονόητα. Την εργασία μας, το μέλλον μας, και την ανάπτυξη της κοινωνίας και της χώρας μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ