Skip to main content

Δέσμευση Ταχιάου: Προτεραιότητα η προστασία της Νέας Παραλίας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως η ασφάλεια του δημόσιου χώρου θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε το περιστατικό της κλοπής 3,5 τόνων χαλκού (δείτε εδώ) από τον Κήπο του Νερού της Νέας Παραλίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.

«Όταν πριν από μερικούς μήνες, ευαισθητοποιημένοι πολίτες συγκεντρωθήκαμε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ για να συζητήσουμε την κατάσταση της νέας παραλίας, η πρωτοβουλία μας αντιμετωπίσθηκε από τη διοίκηση του δήμου με καχυποψία και επιθετικότητα. Δυστυχώς, σήμερα είδαμε τα χειρότερα: Τρεισήμισι τόννοι χαλκού αφαιρέθηκαν από τις κατασκευές ενός από τα ωραιότερα πάρκα, του Κήπου του Νερού», έγραψε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα" επεσήμανε πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης είναι αποτέλεσμα ανικανότητας της δημόσιας αρχής, τονίζοντας  ότι «Είναι αδιανόητο! Και είναι αποπροσανατολιστικό να μιλάμε για βάνδαλους. Ότι κάποιοι κακοποιοί κατάφεραν ανενόχλητοι να κλέψουν δημόσια περιουσία από ένα από τα πιο εμφανή σημεία της πόλης, είναι αποτέλεσμα ανικανότητας δημόσιας αρχής, τεκμήριο κατάρρευσης της κρατικής μηχανής. Πρόκειται για πολύ διαφορετική υπόθεση από τα γκράφιτι που ξεφυτρώνουν κάθε τόσο ή τις συνήθεις μικροκαταστροφές».

Ο Νίκος Ταχιάος υπογράμμισε πως η ασφάλεια του δημόσιου χώρου θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. «Δεσμεύομαι πως για τη διοίκησή μου, η μέριμνα για την παραλία, ένα έργο που θεωρώ και δικό μου "παιδί" και φυσικά, συνολικά η ασφάλεια του δημοσίου χώρου, θα αποτελέσουν πρώτη προτεραιότητα. Πριν από τη συμβολή των πολιτών, θα απαιτήσω την κινητοποίηση των αρχών χωρίς να επιτρέψω καμία ολιγωρία. Ξεκάθαρα!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Όταν πριν από μερικούς μήνες, ευαισθητοποιημένοι πολίτες συγκεντρωθήκαμε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ για να συζητήσουμε την κατάσταση της νέας παραλίας, η πρωτοβουλία μας αντιμετωπίσθηκε από τη διοίκηση του δήμου με καχυποψία και επιθετικότητα. Δυστυχώς, σήμερα είδαμε τα χειρότερα: Τρεισήμισι τόννοι χαλκού αφαιρέθηκαν από τις κατασκευές ενός από τα ωραιότερα πάρκα, του Κήπου του Νερού.

Είναι αδιανόητο! Και είναι αποπροσανατολιστικό να μιλάμε για βάνδαλους. Ότι κάποιοι κακοποιοί κατάφεραν ανενόχλητοι να κλέψουν δημόσια περιουσία από ένα από τα πιο εμφανή σημεία της πόλης, είναι αποτέλεσμα ανικανότητας δημόσιας αρχής, τεκμήριο κατάρρευσης της κρατικής μηχανής. Πρόκειται για πολύ διαφορετική υπόθεση από τα γκράφιτι που ξεφυτρώνουν κάθε τόσο ή τις συνήθεις μικροκαταστροφές.

Δεσμεύομαι πως για τη διοίκησή μου, η μέριμνα για την παραλία, ένα έργο που θεωρώ και δικό μου "παιδί" και φυσικά, συνολικά η ασφάλεια του δημοσίου χώρου, θα αποτελέσουν πρώτη προτεραιότητα. Πριν από τη συμβολή των πολιτών, θα απαιτήσω την κινητοποίηση των αρχών χωρίς να επιτρέψω καμία ολιγωρία. Ξεκάθαρα!».