Skip to main content

Δεσμευτικές για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης ώς 29/7- Τα πρότζεκτ του ΤΑΙΠΕΔ για τη B.Ελλάδα

Την ατζέντα της πορείας των αποκρατικοποιήσεων άνοιξαν σήμερα τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ - Τα επόμενα βήματα σε πρότζεκτ της Βόρειας Ελλάδας

Την επιτάχυνση υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ σε γεύμα εργασίας στελεχών του Ταμείου, ξεκαθαρίζοντας ότι «δίνουμε έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη, με την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες».

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές από το Ταμείο, επισήμανε ότι «το Ταμείο διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία. Στόχος μας είναι να τη θέσουμε στην υπηρεσία όλων των φορέων του Δημοσίου».

Από τη μεριά του ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογράμμισε ότι «συμβάλλουμε στην επίτευξη του εθνικού στόχου για την ταχεία απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» και ότι «τους τελευταίους μήνες καταγράφεται σημαντική πρόοδος σε σειρά έργων με κοινωνικό αποτύπωμα, όπως οι καθαρισμοί δασών, η αναβάθμιση των υποδομών υγείας και η υποστήριξη του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού».

Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα η κατάσταση με τις αποκρατικοποιήσεις και τα επόμενα βήματα έχει ως εξής:

Εγνατία Οδός

Ολοκλήρωση των χρηματοδοτικών και κατασκευαστικών συμφωνιών και κατάθεσή τους μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης.

Λιμάνια

Δεσμευτικές προσφορές για την Αλεξανδρούπολη στις 29/7 και για την Ηγουμενίτσα στις 5/8.

ΕΥΑΘ

Εν ευθέτω χρόνω θα ληφθούν αποφάσεις για τη βέλτιστη αξιοποίηση των ποσοστών που κατέχει το Ταμείο στην εταιρεία (16% ).

Ακίνητα

Για το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας εκκρεμεί η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ανακαίνιση και αναβάθμιση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας

Έως το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η δημοπράτηση των έργων σε πέντε νοσοκομεία, με την ολοκλήρωση της αδειοδότησης και της σύνταξης των τευχών δημοπράτησης.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το Παπαγεωργίου και ο Άγιος Παύλος.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εκπόνηση μελετών για τρία νοσοκομεία μεταξύ αυτών το Ιπποκράτειο και για 156 Κέντρα Υγείας της χώρας.

Αξιοποίηση πρώην στρατοπέδου Γκόνου στη Θεσσαλονίκη

Αναμένεται έγκριση της σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΓΑΙΑΟΣΕ για την ωρίμανση του έργου και τη διενέργεια διαγωνισμού.